Bréking: Nekiláttak Peter Jacksonék az új élőszereplős Gyűrűk Ura-filmnek

Bréking: Nekiláttak Peter Jacksonék az új élőszereplős Gyűrűk Ura-filmnek

A WBD vezérigazgatója kotyogta ki, hogy elkezdtek dolgozni a forgatókönyvön.

A Warner Bros. hivatalosan is bejelentette: rajongók ismét elutazhatnak majd Középföldére.

Ezeket olvastad már?

A stúdió csütörtöki, első negyedéves eredménybeszámolója során David Zaslav vezérigazgató arról számolt be, hogy zöld utat kapott egy új Gyűrűk Ura film, és már a forgatókönyv első vázlatán is munkálkodnak. Egyelőre annyit tudni a projektről, hogy a The Hunt for Gollum címre hallgat, és Andy Serkis is újra belebújhat a karakter bőrébe, illetve megkapta a rendezői széket is.

Zaslav azt is megerősítette, hogy a stábot Peter Jackson segíti majd producerként, ráadásul a script elkészítésében is részt vesz korábbi írótársaival, Fran Walsh és Philippa Boyens-szel együtt. Peter Jackson neve garancia lehet a sikerre, hiszen a 2001. és 2003. között bemutatott első trilógia elképesztően nagy sikert aratott két évtizeddel ezelőtt. A három film összesen majdnem 3 milliárd dollárt hozott a konyhára, és 11 Oscar-díjat nyert, amivel beállította a Ben-Hur (1959) és a Titanic (1997) rekordját.

„A Gyűrűk Ura a történelem egyik legsikeresebb és legtiszteletreméltóbb franchise-a, amelyben jelentős lehetőség rejlik még az üzletágunk számára.” – zárta mondandóját Zaslav.

A WBD először valamivel több, mint egy évvel ezelőtt hozta fel a témát, miszerint új Gyűrűk Ura-filmeket szeretne, és ennek érdekében szerződést kötött a jogtulajdonos Embracer Group AB-vel, ezáltal minden adottá vált, hogy ez a tervük megvalósulhasson.

Emellett azt se felejtsük el, hogy az Amazonnál már készül A Hatalom Gyűrűi (Rings of Power) második szezonja, amely egy kicsit megtévesztette a rajongókat, főleg mivel sokan hitték Peter Jacksonék abban a projektben is érintettek, holott erről szó sem volt.

Mindenesetre az új Gyűrűk Ura produkció várhatóan 2026-ban kerülhet mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár