Magyar elemző lesz a Manchester Major legfiatalabb tagja

Magyar elemző lesz a Manchester Major legfiatalabb tagja

A szakértők között egy fiatal feltörekvő tehetség, Uknow is feltűnik hazánkból az egyik legnagyobb Rainbow Six: Siege versenyen.

Május 16. és 25. között rendezik meg a BLAST R6 Major Manchester 2024-et, amelyen a világ legjobb R6S csapatai küzdhetnek meg a szigetországban a fantasztikus pénznyereményekért – 750 ezer dollárt osztanak szét a legjobbak között. Az eseményen 20 együttes vesz részt, és közülük nyolcan már az első körben összemérhetik tudásukat, a 12 legerősebb gárda pedig majd a második fordulóban csatlakozik a küzdelmekhez.

Ezeket olvastad már?

Köztük van a Geekay Esports is, amely török, francia és szaúdi játékosokból áll, munkájukat pedig egy 4 fős stáb segíti – és itt tűnik fel Kisbalázs "Uknow" Döme neve, aki 2006-os születésűként a legfiatalabbnak mondhatja magát az elemzők között. A mindössze 18 éves titán ezzel óriási lehetőséget kapott, és valószínűleg minden tőle telhetőt megtesz, hogy kihozza magából és csapatából a legjobbat. Fiatal kora ellenére elég sok tapasztalattal rendelkezik a profi közegben, hiszen már két éve tevékenykedik elemzőként. Legutóbb például a Spacestation Gaming Academy-t látta el jótanácsokkal, előtte pedig az Ice Force eSports-nál tevékenykedett. Itthoni érdemei közé tartozik, hogy a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság negyedik szezonjában része volt a második helyet szerző WnP Esports Clubnak 2022-ben.

A Twitterre / X-re kirakott posztjából derült ki, hogy ezzel a szerepléssel egy álma vált valóra. A beosztás szerint egyébként az első körben a Geekay Esportsra a koreai FearX ötöse vár majd május 16-án. Legutóbb februárban találkoztak egymással a felek a Six Invitational csoportkörében (A csoport), és akkor a FearX 2:0-ás győzelmet aratott felettük. Az elmúlt három hónap alatt az ázsiai csapatból egy ember kivált (Arukaze), és helyére Nova érkezett. A Geekay eközben két helyen is változtatott a felállásán, a Hashom és nudl duót BlaZ és OF4LCoN váltotta.

Remek kis összecsapás várható tehát, ezért érdemes lehet szurkolni a magyar elemzővel felvértezett csapatnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár