Mutatjuk, hogyan és mikortól pöröghet a Ghost of Tsushima PC-s verziója

Mutatjuk, hogyan és mikortól pöröghet a Ghost of Tsushima PC-s verziója

A Ghost of Tsushima előtöltési időszaka már elindult a Steamen, de ha játszani is akarsz vele, a türelmeden kívül másra is szükség lesz hozzá.

A Ghost of Tsushima Director's Cut hamarosan PC-n is játszhatóvá válik. A remek hírt azonban némi dráma árnyékolja be. Hiszen aki követte az elmúlt hetek eseményeit, jól tudja, hogy a Helldivers 2 után ennek is keresztbe tett a Sony a PlayStation Networkkel. Magyar nyelvű lapként valószínűleg bőven elegendő megemlítenünk, hogy többek között Szerbiában sem lesz játszható a régiós korlátozás miatt a Ghost of Tsushima PC-n. De ezen az országon kívül van még 180 másik területe a Földnek, ahol a PSN miatt garantáltan kimarad a mókából mindenki.

Ha viszont azon kevesek közé tartozol, akik játszhatnak majd a Ghost of Tsushimával – mert például Magyarországon élsz –, akkor van pár jó meg rossz hírünk is. Kezdjük a jókkal! Először is, május 16-án 17 órától lehet űzni majd a játékot a Steamen. Másodszor, annak érdekében, hogy ez tényleg így is legyen, már elindult az előtöltés a platformon, így az előrendelők szinte a teljes játékot leszedhetik akkor, amikor az nekik kényelmes.

Ezeket olvastad már?

Az első rossz hír pedig az, hogy ha még nincs PlayStation Network regisztrációd, akkor ezen túl kell esned, amennyiben a Legends nevű játékmódot is ki akarod próbálni. Mint a Sucker Punch is megígérte korábban, azon régiókban, ahol a játék elérhető a Steamen, az egyjátékos sztori szálhoz nem lesz szükség a PSN-re. Ha viszont a multis részt szeretnéd elindítani, ez elengedhetetlen lesz. A pontos implementációt pedig nem ismerjük még, tehát az is benne van a pakliban, hogy ugyanúgy kérni fogja a PSN-t a játék indításkor, ha a sztorit, ha a Legendset akarod tolni. Ami viszont biztos, hogy ha a PlayStation overlayt kívánod használni, azt regisztráció nélkül nem teheted meg.

A másik rossz hír pedig az, hogy ugyan a Valve szerint lehet majd a Steam Decken is játszani a Ghost of Tsushimával, ez a gyakorlatban nem teljesen igaz egyelőre. Ugyanis a PSN-integráció miatt nem támogatottként szerepel a játék a kézikonzolon. Vagyis hiába futna jól a program, a Sony odáig már nem ment el, hogy a Linux-alapú SteamOS-en az általuk felhúzott falra ajtót is tegyenek. Remélhetőleg a megjelenésre ez változik.

A PC-s gépigénnyel kapcsolatban ITT tájékozódhattok.

Kövess Minket!



Gamer szótár