Amíg az új Assassin's Creednek örült mindenki, az Ubisoft elkaszált egy játékot

Amíg az új Assassin's Creednek örült mindenki, az Ubisoft elkaszált egy játékot

Papíron nagyon bíztató volt az Ubisoft ingyenes online lövöldéje, de most mégis utolérte a kaszás.

Szerda este óta elég nehéz úgy járkálni az interneten gamerként, hogy ne fussunk bele az Assassin's Creed Shadowsba. De amíg mindenki az Ubisoft jobb kezét leste, addig a balban ott volt a tőr, amivel elvágta egy játéka torkát, ezzel örökre kinyírva egy messziről érdekesnek tűnő projektet. Miről beszélünk? Nos, nem másról, mint a The Division Heartlandről.

Tavaly ilyenkor még büszkén tartottak előadást a The Division franchise-on dolgozó ubisoftosok arról, hogy milyen terveik is vannak. Ezek között feltűnt a mobilos The Division Resurgence is, amiről igazából jó régóta semmit sem hallottunk. Sőt, konkrét megjelenési dátuma sincs, csak néha odébb tolja az Apple Store automatikusan. Ennél viszont sokkal bíztatóbb volt papíron a Heartland nevű spin-off, ami PC-re, PlayStationre és Xboxra hozta volna el a The Division világát, ám ezúttal ingyenes formában.

Ezeket olvastad már?

Sajnos tényleg csak hozta volna, mert az Ubisoft három évnyi fejlesztést követően törölte a projektet ezen a héten. A Red Storm Entertainment munkatársait szerdán reggel – az Ubisoft pénzügyi beszámolója előtt – e-mailben tájékoztatták a hírről. A beszámolóban azzal indokolták a döntést, hogy „szelektívebbek akarnak lenni a befektetések terén”. De egy Insider Gamingnek eljuttatott közleményben már arról beszéltek, hogy mennyire nehéz is volt elkaszálni a Heartlandet, és hogy milyen terveik vannak a csapattal: ez alapján visszatérnek majd a gyökereikhez, mert az XDefianton és a Rainbow Sixen dolgozó csapatoknak fognak segíteni.

Az Insider Gaming korábban arról írt, hogy a zárt béták alatt nem nyerte el a játékosok tetszését a Heartland. Emiatt többször is jelentősen hozzányúltak a dizájnhoz, míg végül utol nem érte a kaszás. A lap azt ígéri, hogy valamikor a jövőben részletesebben is elmesélik, mi történt a játékkal – ezt kíváncsian várjuk.

Kövess Minket!



Gamer szótár