State of Play: Kiderült, mikor látogat el PC-re és PS5-re a felújított Until Dawn

State of Play: Kiderült, mikor látogat el PC-re és PS5-re a felújított Until Dawn

Már nem kell sokat várni az PlayStation 4-éra legjobb horrorjátékára, az Until Dawnra.

Az Until Dawn 2015-ben magasra tette a lécet a horrorjátékok terén, hála az interaktív filmes élménynek, no meg a hollywoodi sztárokat felsorakoztató színészi gárdájának. Hayden Panettiere, Peter Stormare, Rami Malek, Brett Dalton, Meaghan Martin, Galadriel Stineman, Noah Fleiss, Nichole Bloom, Jordan Fisher, Antonella Lentini és Larry Fessenden alakításait a szakma és a gamerek is díjazták. És bár a mai napig páratlan élmény ez a cím, hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem kopott meg az évek alatt.

Ezért is olyan örömteli, hogy a Supermassive Games játékát végre felújítják, pontosabban, az alapokról újjáépítik azt. A hír még a februári State of Playen lett hivatalos, tehát egy ideje tudjuk már, hogy érkezik. De a Sony tegnap éjjeli eseményén nem csak újabb betekintést nyertünk abba, hogyan néz ki ez a remake, hanem még a megjelenése kapcsán is kaptunk új információkat.

Ezeket olvastad már?

Kezdjük az előzetessel, ami ezúttal már nem csak egy egyszerű összeállítás fűrészekből, mint a legutóbb, hanem konkrét jelenetek a felújított Until Dawnból. Vagyis ez alapján végre be tudjuk lőni, hogyan is fest a játék valójában, és azt kell mondanunk, hogy a Ballistic Moon remek munkát végzett a látvány terén. Pedig tudjuk, hogy komoly limitációt jelentett az, hogy a színészekkel felvett motion capture-t, arcokat a régi játékból kellett újrahasznosítani, és nem vehették őket újra a mai sztenderdeknek megfelelően. Ez azért néha megmutatkozik alább, de nem vészes:

Amiről pedig februárban nem beszélt a Sony, de most igen: hogy mikor játszhatunk a PC-re és PS5-re beígért Until Dawn remake-kel. Nos, hölgyeim és uraim, már nem kell túl sokat várni rá, ugyanis idén ősszel befut mind a két platformra a játék! Sajnos azt még nem lőtték le, hogy pontosan melyik napon jelenik meg, de ha tippelnünk kellene, akkor a kora őszre időzített God of War Ragnarök előtt nem érdemes rá számítani.

Kövess Minket!



Gamer szótár