Kiszivárgott az Avowed megjelenési dátuma, de kiderült még egy s más a játékról azóta is

Kiszivárgott az Avowed megjelenési dátuma, de kiderült még egy s más a játékról azóta is

Bár mezei varázslós FPS-ként ismerte meg a világ, az Obsidian sok téren – beleértve a kameranézetet is – nagy szabadságot fog adni az Avowed játékosainak.

Egy ideje már nem hallottunk az Avowed háza tájáról, de ez még nem jelenti azt, hogy elfelejtették volna a fejlesztők és a kiadó. Az Obsidian még 2018-ban vágott bele a varázslós FPS-ként elhíresült programba, amiről jóformán annyit tudtunk meg idén januárig, hogy a stúdió RPG-ihez hasonló lesz és a Pillars of Eternity világában játszódik majd. De vasárnap óta az Xbox Games Showcase, valamint egy 30 perces podcast során több minden is kiderült. Illetve az Obsidian is bénázott egyet, ezért a lehetséges megjelenési dátuma is ismert már.

Mielőtt bármibe is belevágnánk, íme a vasárnapi, sztoriról szóló előzetes, ha esetleg lemaradtatok volna róla:

Folytatásképpen a megjelenési dátumot vennénk elő. Erről azt kell tudni, hogy a trailerrel együtt megjelent egy blogposzt az Obsidian oldalán, és ebben a szövegben szerepelt 2024. november 12-e mint a debüt napja. Az azóta eltávolított részletet Tom Warren, a The Verge újságírója szúrta ki. Ráadásul nem csak úgy elejtve tűnt fel ez a dátum a blogban, hanem a játék rendezőjétől vett idézettként. Az, hogy a hivatalos kommunikációban ilyet mondott Carrie Patel, több mint megerősíti ezt a fejleményt. Bár az Xbox és az Obsidian nem ismerte el azóta, hogy tényleg ezen a napon készülnek-e kiadni az Avowedot vagy sem.

Ezeket olvastad már?

A dátum egyébként nem tűnik tarthatatlannak, mert tegnap az Xbox hivatalos YouTube-csatornáján megjelent egy 30 perces, játékmenetet is tartalmazó mélymerülés, amiben számtalan dolgot elárult az imént is említett Patel a játékról. Így többek között kiderült, hogy a fejlesztés már igencsak előrehaladott állapotban van, a játék lényegében készen áll, már csak az utolsó simításokat végzik. Vagyis egy novemberi kiadás nem igényel túl nagy fantáziát külső szemmel nézve, hiszen ez azt jelentené, hogy egy kész játékot még majdnem fél éve van a csapatnak véglegesíteni.

Néhány fontosabb pont még a podcastből

  • Bár FPS-ként ismertük meg, az Avowedot akár külső nézetből is játszhatjuk
  • Jelentősen fejlődött a harcrendszer és a találatok érzékelése
  • Keverhetőek a képességek és akár újraoszthatóak is
  • A harcokban alternatív, rejtett opciók is lesznek
  • A képességfák, a párbeszédekben a döntési lehetőségek, a társak úgy működnek, mint az Obsidian RPG-iben szokott
  • Az eszközeink minősége lehet: Common, Fine, Exceptional, Legendary, továbbá ezek fejleszthetőek is

Kövess Minket!



Gamer szótár