Tényleg benne lesz 9/11 a Call of Duty Black Ops 6-ban?

Tényleg benne lesz 9/11 a Call of Duty Black Ops 6-ban?

Kényes téma, amihez nem biztos, hogy hozzá kellene nyúlnia a Call of Duty-nak.

Néhány napja a 2 órás Xbox Game Showcase csaknem fél órás szelete volt az új Call of Duty bemutatója. A Black Ops 6 jó pár hete tartja lázban a rajongókat, most pedig végre közelebbről is megnézhettük, hogy mivel készül az Activision. A kampány idén sem lesz hosszú, mégis izgalmasnak tűnik. A '90-es évek elején, az öbölháborúban járunk majd, a játék előzetesében pedig valós akkori politikai személyek (George W Bush, Bill Clinton, Margaret Thatcher, Saddam Hussein) is feltűntek, ami extra izgalomfaktor jelent, elvégre ki ne szeretné amikor egy játék valós történelmi eseményeket dolgozz fel és színezi ki?

Néhány napja viszont elindult egy durva pletyka, ami szerint hiába járunk majd az az öbölháború idején, a játék 10 évvel későbbre is ellátogat majd, valamilyen formában szerepelteti majd a 2001. szeptember 11-én bekövetkezett terrortámadást és ez lehet a széria új "No russian" jelenete, ami megbotránkoztatja majd a játékosokat és a világot is. Most egy Q&A során a Treyarch egyik munkatársa, Yale Miller felelt a kérdésre, hogy ebből mennyi igaz?

„Ez nem igaz, ez csak egy pletyka." - felelte Miller. Majd gyorsan hozzászólt a témához munkatársa, Matt Scronce is: „A Black Ops 6, ahogy az összes többi Black Ops epizód is, teljesen kitalált. Vannak valós kapcsolódási pontok, de nem a valós történelmet dolgozzák fel."

Több, mint 20 éve a terrortámadásnak, de a videójátékok még mindig nem mertek hozzányúlni. Valószínűleg nem véletlenül - tudják a fejlesztők, hogy még a mai napig sokszor rossz a játékok alapvető megítélése -  és ez még jó ideig így is marad majd.

A Call of Duty: Black Ops 6 október 25-én érkezik PC-re, PS-re és Xboxra is.

Kövess Minket!



Gamer szótár