Új videókban csodálhatjuk meg az arrakisi MMO-t, a Dune Awakeninget

Új videókban csodálhatjuk meg az arrakisi MMO-t, a Dune Awakeninget

Az Ornithopterektől a szervereken és karakteralkotón át a sztoriig számtalan dolgot mutattak meg a Dune: Awakening fejlesztői a tegnapi prezentációjuk során.

Két év hallgatás után március elején végre életjelet adott magáról a Dune: Awakening című MMORPG. A játékot még a 2022-es Gamescomon mutatta be a Funcom, majd csendben dolgoztak rajta, hogy aztán derült égből villámcsapásként kiadják a Survive Arrakis (Túlélni Arrakist) című előzetest, amelyben a harctól kezdve a bázisépítésen át mindent láthatunk. Ezt április óta még több újdonság követte, egy ízben még amerikai gaming újságírók szűk köre is tehetett egy próbakört a Dune: Awakeninggel.

Tegnap pedig újabb prezentációt tartottak a fejlesztők a játékból, amiből kiderült, hogy mitől is lesz MMO a játék, hogyan fest majd a karakteralkotó a gyakorlatban, illetve a narratív felépítésről és a könyvekhez képest jelentősen megváltoztatott történetről is kaptunk egy-egy videót.

Az MMO-s rész kapcsán kétségkívül az lesz a legérdekesebb, hogy a szerverek között „relatíve észrevehetetlen” lesz az átmenet, ugyanis az Ornithopterünkkel utazhatunk majd ezek között. A pályán a Hagga Basin nevű helyen kezdünk majd, ahol legalább 40 másik játékossal leszünk egy időben. De innen nyugodtan átmehetünk majd máshová, a térképen pedig látni fogjuk, hogy a barátaink éppen hol és melyik szerveren tartózkodnak. A megoldás nagyon hasonlít a Villeneuve-filmekben látható, a Harkonnenek által használt térképekhez:

A következő videóban a karakteralkotót vehettük szemügyre. Ehhez igazából nincs mit hozzáfűzni, mert a felvételek magukért beszélnek. Egy biztos, rengeteg opciónk lesz e téren:

Ezeket olvastad már?

Ezt követően kiderült, hogy mégis hogyan oldották meg a Funcomnál azt, hogy egy érdekes történetet kapjunk úgy, hogy ne alakuljon ki egy olyan nevetséges helyzet, amiben végső soron mindenki Paul Atreides. Nos, a megoldás az lett, hogy Paul nem is létezik ebben az univerzumban: Lady Jessica itt úgy döntött, hogy egy lányt szül fiúgyermek helyett, ezzel pedig teljesen átírta az univerzum sorsát. Mivel így a fejlesztők már az első lehetséges kanyarnál eltértek Frank Herbert eredeti művétől, lényegében azzal tölthették meg a világot, amivel csak szerették volna. Nyilván adott számtalan karakter, helyszín, szokás és mi egyéb a könyvekből, de az így kialakított hatalmi vákuum tökéletes lehetőség, hogy a játékosok megpróbálják a saját képükre alakítani Arrakist.

A Dune: Awakeningnek hivatalos megjelenési dátuma még nincs, de az biztos, hogy PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re jelenik meg a Dűne MMORPG.

Kövess Minket!



Gamer szótár