Újabb stúdió fordított hátat Dr Disrespectnek

Újabb stúdió fordított hátat Dr Disrespectnek

Kemény időszak vár a pedofilbotrányba keveredett tartalomgyártóra.

Mostanra valószínűleg nincs olyan, aki ne hallott volna az egyik leghíresebb streamer, Dr Disrespect botrányáról. Az amerikai tartalomgyártó még 2020-ban került örökös kitiltásra Twitch-ről, azonban ennek oka mostanáig tisztázatlan volt. A napokban egy volt Twitch-alkalmazott azonban nyilvánosságra hozta, hogy a Doki kiskorúakkal folytatott helytelen csevegés miatt részesült büntetésben. Ennek következtében felgyorsultak az események. A Midnight Society – Dr Disrespect saját stúdiója – megszakította vele a kapcsolatot, aminek a következtében rövidebb szünetet jelentett be, majd egy hosszabb X-bejegyzésben vallotta be, hogy miként is történt a 2020-as eset. A minap újabb stúdió határolódott el tőle.

A 2K úgy döntött, hogy megszakítja a kapcsolatot a Dokival, aminek a következményeként a következő hetekben eltűnik a kinézete az NBA 2K24-ből. A 2K megerősítette, hogy a játékból eltávolításra kerül a neve, valamint az animációja és ezeket általános dolgok fogják felváltani, valamint a következő részekben sem fog már feltűnni. Erre a változtatásra a 9. évad környékén számíthatunk.

Valószínűleg ez még csak a kezdet, és idővel egyre többen fognak elhatárolódni Dr Disrespecttől, aki a történet ellenére azt ígéri, hogy nem fog felhagyni a karrierjével, és senki nem tántoríthatja el őt attól, hogy továbbra is szórakoztassa szeretett közösségét. Az idő majd eldönti, hogy egy ilyen horderejű ügy után valóban megtörténhet-e az, hogy a részéről minden folytatódik tovább, mintha mi sem történt volna, vagy kénytelen lesz szembenézni a következményekkel a saját közösségén belül is.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár