A pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespect bevallotta, miért tiltotta ki a Twitch egy életre

A pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespect bevallotta, miért tiltotta ki a Twitch egy életre

Miután egy újságíró több forrásból megerősítette a Dr Disrespect ellen felhozott vádak valódiságát, a streamer nem tehetett mást, mint hogy kitállal.

Az elmúlt napokban már több alkalommal is foglalkoztunk a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespecttel. Minden egy egykori Twitch-alkalmazott posztjával indult, amiben azzal vádolták meg a népszerű streamert, hogy a Twitch direkt üzenetküldő megoldásán keresztül csevegett egy kiskorúval illetlen dolgokról, valamint még a TwitchConra is próbálta elrángatni a gyermeket, hogy személyesen találkozhassanak. Ezt követően még a doki saját stúdiója is vizsgálatot indított, a kirúgásáról pont streamelés közben szerzett tudomást – a rövidre zárt közvetítés során bejelentette, hogy határozatlan időre visszavonul.

A vádak viszont egészen addig csak vádak maradtak, amíg Cecilia D'Anastasio cikke meg nem jelent a Bloomberg hasábjain. D'Anastasio ebben azt állította, hogy még további három hiteles forrással beszélve meg tudja erősíteni, hogy igazak a hírek, Dr Disrespect tényleg elkövette azt, amit róla állítottak, és a Twitch banját követő polgári perben megegyezett a platform képviselőivel, hogy a szerződésének kifizetése ellenében és az eltiltása fenntartása mellett mindenki hallgat majd a történtekről, senki sem ismer el nyilvánosan semmilyen hibát.

A cikk után Dr Disrespectnek nem maradt sok rejtegetnivalója, illetve azzal, hogy kiderültek a körülmények, már a Twitchcsel kötött titoktartási nyilatkozata sem kényszerítette őt, hogy ezekről a nyilvános információkról beszéljen. Ezért egy hosszú nyilatkozatban fejtette ki, hogy mi is történt szerinte – ennek legfrissebb változatát alább tartalmilag változatlanul, saját fordításunkban közöljük a teljesség igénye érdekében.

Ezeket olvastad már?

„A Twitch banról

Sziasztok, szeretnék egy gyors közleményt adni..

Hagyjuk a kibaszott hülyeségeket, hiszen tudjátok, hogy sosem kertelek. Amikor csak tehettem, mindig közvetlen és őszinte voltam veletek srácok, mindig hajlandó vagyok vállalni a felelősséget... ezért vagyok most itt.

Először is, bocsánatot szeretnék kérni a közösség minden tagjától, valamint a hozzám közel állóktól, a csapatomtól, és mindenkitől a Midnight Society játékstúdiónál.

Sokan nem tudták, hogy mi történt tegnap a Midnight Society és köztem, hogy együtt meghoztuk azt a fájó döntést, hogy lelépjek. A csapatunk tele van elképesztő tehetségekkel, jó emberekkel, akik nagy ambíciókkal rendelkeznek a karrierjüket tekintve, családjaik vannak, és nem szeretném tönkretenni a kultúrát, amit ügyesen létrehoztunk.

Mindenki tudni akarja, hogy miért tiltottak ki a Twitchről, de a hatáskörömön kívüli okokból nem mondhattam el semmit az elmúlt években. Most, hogy két korábbi Twitch-alkalmazott is nyilvánosan megvádolt, elmondhatom a ban történetét az én szemszögemből.

Voltak Twitch whisper üzenetek egy kiskorúval 2017-ben? A válasz igen. Voltak valódi szándékok az üzenetek mögött? A válasz nem. Ezek alkalmi, kölcsönös beszélgetések voltak, amelyek néha túlzottan elfogadhatatlan irányba hajlottak, de semmi több. Semmi illegális nem történt, nem osztottunk meg képeket, nem történt bűncselekmény, sosem találkoztam a személlyel. Egy hosszas egyeztetésen mentem végig egy polgári ügyben a Twitchcsel, és egy peren kívüli megegyezéssel rendeztük ezt. Csak hogy tiszta legyen, nem folyt ellenem bűnügyi eljárás, nem vádoltak meg bűncselekménnyel sohasem.

Erkölcsi szempontból teljes mértékben vállalom a felelősséget. Sohasem lett volna szabad ezekben a beszélgetésekben részt vennem. Ez rajtam múlott. Ez rajtam múlott felnőttként, férjként, apaként. Sohasem szabadott volna megtörténnie. Értem. Nem vagyok tökéletes és kibaszottul vállalom a szarjaimat. Ez butaság volt.

Azonban senki se értsen félre, láttam minden megjegyzést és címkét, amivel olyan lazán dobálóztok. A közösségi média a pusztítás tere. Nem vagyok egy kibaszott ragadozó vagy pedofil. Hülyéskedtek? Bárki, aki tényleg ismer engem, kibaszottul tudja, hogy hogyan állok ezekhez a dolgokhoz, az ilyen emberekhez. Ott baszódjon meg. Ez egy egészen más szintje az undorítóságnak, és még hallani is rühellem. Ne címkézzetek fel engem a lehető legrosszabb dolgokkal túlzásból. Takarodjatok innen ezzel a szarsággal.

Azt hiszem elmondtam, amit el kellett mondanom az eltiltás kapcsán. Ennyi. Ezért döntött így a Twitch 2020-ban.

Elnézést kérek a csapatomtól, a közösségemtől, az iparági barátaimtól, akik támogattak engem, bárcsak hamarabb elmondhattam volna mindezt. Srácok, éveken át mindig szerettetek és támogattatok engem és a családom, mi is úgy szeretünk benneteket, hogy azt el sem tudjátok képzelni. A lehető legjobb közösségem és köröm van. Ha mindez kellemetlen nektek, megértem. Nem kell a továbbiakban támogatnotok, de tudjátok, hogy mindig nagyon hálás voltam érte.

Higyjétek el, amikor ezt mondom... a közösségi médián élő-haló, nulla valós életbeli tapasztalattal rendelkező utálóim rohadtul nem érdekelnek.

Végül, ha ez a közlemény kellemetlenül ér, ha egy darab szarnak tartassz utána, rendben van. De kibaszottul nem megyek sehová. Nem az az ember vagyok, aki ezt a hibát elkövette annyi évvel ezelőtt. Ahogyan a streamen is mondtam, a családdal egy hosszabb nyaralásra megyünk, és aztán a nehéz terhek nélkül, de visszatérek.

El akarnak tűntetni engem... ja, persze.”

A doki közleménye ellenére sokan ellenszenvüket fejezték ki, hiszen mégha nem is történt semmilyen szexuális jellegű fizikai kapcsolat a kiskorú és közte, a tény, hogy vállalhatatlan üzeneteket váltott közel negyven évesen vele, a rajongók és más streamerek számára már önmagában elfogadhatatlan határátlépés. Többek között olyan kollégái is elhatárolódtak Dr Disrespecttől, akikkel gyakran lehetett együtt látni őt: Timthetatman és Nickmercs is igyekeztek megvédeni magukat a járulékos veszteségektől, Ninja viszont jóval keményebben beleállt a dologba.

Kövess Minket!



Gamer szótár