Bajban a Fortnite Battle Royale, még soha nem volt ilyen alacsony a játékosszám

Bajban a Fortnite Battle Royale, még soha nem volt ilyen alacsony a játékosszám

Kevesebb, mint 200 000-en játszanak az építős Battle Royale móddal.

A Fortnite első körben csak a Save the World PvE játékmóddal rendelkezett, majd a Battle Royale hozta az Epic Games játékának az áttörő sikert. Napi szinten felhasználók milliói ugranak le a szigetre, hogy bezsebeljék az áhított Victory Royale-t, azonban az utóbbi időszakban a játékosszám intenzív csökkenésbe kezdett. Hiába a heti rendszerességű frissítések és az állóvizet felpezsdítő évadok, úgy tűnik, hogy az a rengeteg mód ami az elmúlt évek során bekerült a Fortnite-ba, egyre inkább a háttérbe szorítja a játék alapjául szolgáló Battle Royale-t. Olyannyira, hogy a napokban negatív rekordot döntött játékosbázis tekintetében.

A helyzet az, hogy az érdeklődők mostanra szinte bármit átélhetnek a Creative pályákon is, és az elmúlt hónapokban olyan fontos módokat adott ki az Epic, mint például a Rocket Racing, a LEGO Fortnite, vagy a napokban debütáló Fortnite Reload. Utóbbi olyannyira telitalálat lett, hogy az első órákban egyszerre több mint 1 millióan játszottak vele, és azóta is maga mögé utasít minden más játékmódot. Az alábbi kép a tegnapi állapotot mutatja.

2023 márciusában érkezett egy frissítés, melynek köszönhetően nyomon követhetjük, hogy éppen melyik módot hányan pörgetik. Azóta nem láthattunk ilyen alacsony számot a Battle Royale esetében, és valószínűleg azt megelőzően sem volt ennél gyengébb eredménye. Kétségtelen, hogy az Epicnek a legtöbb munkája a BR-rel van, de hiába a folyamatos fejlesztések, látszik, hogy a játékosok valami újra és frissebbre vágynak, amit a többi mód képes megadni a számukra.

A Battle Royale kihalni biztosan nem fog, de idővel egyre inkább szétszóródik majd a közösség a Fortnite univerzumában, ami napról napra egyre több lehetőséget tartogat a számunkra.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár