Az Akolitus letarolta a Disney+-t, pedig a szereplőknek fingjuk sincs a Star Warsról

Az Akolitus letarolta a Disney+-t, pedig a szereplőknek fingjuk sincs a Star Warsról

A sorozat már az első napján hatalmasat ment a Disney+-on.

Az új Star Wars-sorozat június 4-én debütált, méghozzá rögtön két epizódnak is örülhettek a rajongók. Az első nap azonban a vártnál is jobban sikerült, miután 4,8 millió megtekintést generált a streamingplatformon, ezzel a Disney+ idei legnagyobb sorozatpremierét sikerült összehozni.

Ez egy meglepő adat egyébként a stúdió részéről, mivel általában semmiféle nézettségi adatot nem osztanak meg nyilvánosan a sorozataikról. Augusztusban a streamingszolgáltató annyit közölt, hogy Ahsoka 14 milliós nézettséget ért el az első 5 napját követően. Ha arra gondolunk, hogy ennek az egyharmadát már egy nap után teljesítette a The Acolyte, akkor jó úton halad az új széria afelé, hogy lenyomja az előző Star Wars alkotást, de persze ehhez szükség van arra is, hogy az érdeklődés továbbra se lankadjon.

Ezeket olvastad már?

A streamingszolgáltató emellett általában kissé következetlen is ezekkel az információkkal kapcsolatban. Vegyük például a Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson and the Olympians) című szériát, ugyanis amikor az decemberben felkerült az oldalra, a cég közzétette a hatnapos nézettségi adatait is, miközben előtte, se utána nem nagyon volt ez jellemző rájuk. Nyilvánvalóan ez a fajta dicsekvés azt jelzi, hogy a Disney+ eléggé bízik abban, hogy Az akolitus továbbra is jól fog teljesíteni.

A Lesley Headland (Russian Doll) által dirigált The Acolyte egy rejtélyes thriller, amely a nézőket egy titkokkal és a feltörekvő sötét oldal erőivel teli galaxisba kalauzolja el a Nagy Köztársaság korszakának utolsó napjaiban. Egy egykori padawan újra összeáll jedi mesterével, hogy utánajárjanak egy bűncselekmény-sorozatnak, ám az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták.

Azt sem szabad kifelejteni, hogy mindezt úgy sikerült összehozni, hogy a széria szereplőinek lövésük sincs a dolgokról. Egy friss interjúban például a Yord Fandart alakító Charlie Barnett száját hagyta el egy olyan állítás, miszerint Darth Vader semmisítette meg a Halálcsillagot:

A sorozat szereplői között olyan nagyszerű neveket is találunk, mint Amandla Stenberg (The Hate U Give), Lee Jung-jae (Squid Game), Manny Jacinto, Jodie Turner-Smith (Queen & Slim), Dafne Keen (His Dark Materials), Rebecca Henderson (Inventing Anna), Charlie Barnett (Russian Doll), Dean-Charles Chapman (1917) és Carrie-Anne Moss (The Matrix).

Kövess Minket!



Gamer szótár