Éppen hozzávágták a torontói csapathoz a Prince of Persia remake-et, máris leépítenek

Éppen hozzávágták a torontói csapathoz a Prince of Persia remake-et, máris leépítenek

Az Ubisoft Toronto már a negyedik csapat, ami a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-en dolgozik, de a herceg átka őket sem kerülte el.

2020 szeptemberében jelentették be a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et, és akkor még úgy volt, hogy hónapokon belül a kezünk között lesz. Gyorsan elérkezett a nagy nap, amikor meg kellett volna jelenjen, de a játék sajnos sehol sem volt. A késés pedig mostanra akkora lett, hogy a legutóbbi Ubisoft Forwardon már 2026-ra ígérték. Tehát ha ezt sikerül tartani, akkor laza öt évet csúszhat a megjelenés, ami még Ubisoft mércével is soknak hangzik, de ezen a ponton már nehezen hisszük el ezt a tervet is, annyit ígérgettek.

Nyilván nem csak a kiadás körül voltak problémák, hanem a fejlesztésért felelős stúdióknál is. Az újradolgozást eredetileg az Ubisoft Pune kezdte el, aztán tőlük átkerült az Ubisoft Mumbaihoz, majd az Ubisoft montreáli stúdiójában kötött ki a projekt. Idén júniusban pedig bejelentette az Ubisoft Toronto, hogy ők is besegítenek a hányattatott sorsú játék fejlesztésében a montreáli kollégáknak. Mondjuk emiatt meg a Splinter Cell remake nem halad egyről a kettőre, tehát annyira azért nem volt bíztató a hír összességében, de elfogadtuk.

Ezeket olvastad már?

És ha már nem túl bíztató hírek: alig egy hónappal a torontói csapat bejelentése után a PC Gamer kapott tőlük egy közleményt a minap, miszerint máris leépítésbe kezdett a stúdió. A pár mondatos indoklás alább olvasható:

„Az Ubisoft Toronto úgy döntött, hogy célzottan átalakítja [munkaállományát], hogy ezzel biztosítsa az ambíciózus terveinek leszállítását. Sajnos ez 33 csapattagunkat érinti, akik elhagyják az Ubisoftot. Átfogó támogatást fogunk nyújtani nekik, köztük végkielégítést és karriertámogatást, hogy segítsük őket a váltásban.”

A torontóiak képviselője sajnos nem árulta el a PC Gamernek, hogy a leépítés hogyan érinti majd a Prince of Persia: The Sands of Time vagy a Splinter Cell remake-et, így csak találgatni tudunk egyelőre. Remélhetőleg mihamarabb érkezik valamilyen hír ezek kapcsán, de azért senki se álljon addig fél lábon, ha nem muszáj.

Kövess Minket!



Gamer szótár