Gyászolnak a rajongók, mert idén sem jött a Splinter Cell remake

Gyászolnak a rajongók, mert idén sem jött a Splinter Cell remake

A bejelentése óta összesen négy darab képet láttunk a Splinter Cell remake-ből. Hol késlekedik az Ubisoft játéka?

2022-ben ünnepelte a 20. évfordulóját a legelső Splinter Cell videójáték. A legendás Tom Clancy-sorozat ikonikus darabjához már korábban, 2021 decemberében bejelentett egy remaket az Ubisoft. Erről azonban jóformán semmit sem hallottunk azóta sem. 2022 novemberében előkerült négy darab koncepciós rajz a Splinter Cellből, de azóta egyetlen egy Ubisoft prezentáció során sem esett szó erről a várva várt remake-ről, pedig lement azóta pár rendhagyó esemény, illetve minden évben megtartották a szokásos júniusi Forwardot is.

A legutolsó Ubisoft Forward hétfőn volt, és bár volt néhány jó dolog a bemutatón, Sam Fisher bácsi sajnos most sem gyütt. Ezt pedig sok rajongó tragédiaként élte meg. Mert a tény, hogy tényleg csak az alábbi galériánkban is megnézhető négy darab képet láttuk eddig összesen a játékból, egyenesen vérlázító. Másfél év telt el azóta, ez pedig minden, csak nem bíztató. Egyre többen úgy gondolják, hogy a projekt halott, és ezen az sem segít, hogy az Ubisoft továbbra is hallgat.

Például ebben a Reddit-posztban is egy csomó olyan kommentet olvashatunk a fanoktól, amiben teljes lemondással nyilatkoznak a Splinter Cell Remake-ről. Érvként többek között felmerül az is, hogy még az ezer év múlva érkező Prince of Persia: Sands of Time remake-et is elő szokta rángatni az Ubisoft, miközben arról is félévente azt hiszik az emberek, hogy halott.

Ubisoft Forward 2024
byu/aRorschachTest inSplintercell

Egyébként nem csak a Splinter Cell remake helyzete aggasztó a rajongók számára. A Blacklist óta egy új epizódot sem kaptunk a franchise-ból, ami érthetetlen. Oké, 2013-ban még sokan megvetették a Blacklistet, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a kiadó mellőzte Sam Fisher kalandjait. De visszatekintve rá, ez a játék igen jó volt, sőt a mai napig megállja a helyét a kora ellenére is. Szóval furcsa az, hogy nem jön valamiféle folytatás, reboot.

Korábban volt egy Splinter Cell VR projekt, ami ha nem is feltétlenül az, amire mindenki vágyott, legalább a köztudatban tartotta volna a franchise-t, amíg valami ütőssel vissza nem tér. Azonban 2022 közepén ezt elkaszálta az Ubisoft, úgyhogy végül még e niche-nek a niche is üres kézzel maradt. Így viszont tényleg csak remélni tudjuk, hogy a Splinter Cell remake nem jutott idő közben hasonló sorsra.

Ezeket olvastad már?

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN