Drágul a Game Pass, sokan az első napi megjelenésekről is lemondhatnak

Drágul a Game Pass, sokan az első napi megjelenésekről is lemondhatnak

Az áremelés mellett hamarosan az Xbox Game Pass for Console kategóriától is elbúcsúzhatnak a játékosok.

Pont reggel írtunk róla, hogy milyen jó gamernek lenni, mert már Xbox sem kell az xboxozáshoz az Xbox szerint, és bőven elég, ha előfizetünk a Game Passre, hogy egy rakás eszközön akár a felhőből streamelve is tolhassuk a játékokat. Nos, a Microsoft időzítése ilyen értelemben tökéletes volt, mert amint nyertek egy nagyot az Amazon Fire TV-vel rendelkezők, rögtön bejelentett a cég egy áremelést a PC-s és xboxos Game Pass előfizetésekhez.

A Call of Duty: Black Ops 6 őszi Game Pass debütje és a riválisok áremelelései miatt már számítottunk rá, hogy az Xbox sem marad ki a buliból és változtat a csomagjainak árcéduláján. De szerencsére nem fogott túl erősen a toll, szóval az elmúlt évek globális gazdasági nehézségeit, az ebből eredő inflációt szem előtt tartva ugyan jól jártunk. Pláne, ha összehasonlítjuk a változást például az EA Play akár 80%-ot is elérő idei áremeléseivel.

Ezeket olvastad már?

A különböző Game Pass csomagok legfeljebb 20%-kal drágultak, ami elviselhető. A Game Pass Core 12 hónapos csomagja 19 850 forint helyett 24 800 forintot kóstál, a Game Pass Ultimate – mellyel konzolon, PC-n és a felhőből egyaránt játszhatunk – 4 790 forint helyett 5 490 forintba kerül egy hónapra, míg a PC-s Game Pass havi 3 000 forint helyett 3 600 forint lesz ezentúl. Az új árak szeptember 12-től lépnek életbe. Az áremelés nem érinti a 12 hónapnál rövidebb Core havidíjakat: az egyhavi továbbra is 2 500, a háromhavi pedig 6 600 forint marad.

Az áremeléseknél pár fokkal fájdalmasabb változás lehet, hogy az Xbox Game Pass for Console kategóriát kivezeti a cég július 10-től, és ehelyett egy Standard nevű csomagra tereli át az új vásárlókat a konzolgyártó. Ezzel együtt a jövőben nem lehet 13 hónapnál több időre feliratkozni a konzolos csomagra – sem a régire, sem az újra. A régi előfizetéseket szeptember 18-ig lehet még ennyi idővel meghosszabbítani, és az új, Amerikában 15 dolláros (a magyar ár nem ismert – a szerk.) előfizetésre akkor kell átváltani majd, ha lejárnak a már megvett hónapok.

Az új konzolos csomag a Game Pass Core funkcionalitása mellett egy rakás játékot is tartalmazni fog, azonban az első napi megjelenésekről vagy a felhőalapú játékról le kell mondani. Tehát például a Black Ops 6-ért már az Ultimate-re kell beneveznie az új előfizetőknek.

Kövess Minket!



Gamer szótár