A Once Human lenne a „legkevésbé pay to win

A Once Human lenne a „legkevésbé pay to win" játék?

A játékosok egyöntetűen arról áradoznak, hogy mennyire üdítő egy ilyen alkotással találkozni.

A Starry Studio múlthéten tette elérhetővé legújabb – és egyben első – játékát, a Once Humant. Egy posztapokaliptikus TPS-túlélő-shooterről van szó, ami habár több sebből is vérzik, ingyenességének köszönhetően elképesztő népszerűségnek örvend. Steamen minden pillanatban játékosok százezrei küzdenek benne a túlélésért, aminek a következtében a napokban a szerverek is csődöt mondtak. A 9 napja futó játék rekordja a 231 668 egyidejű játékos, ami nagyon impozáns, de minden bizonnyal tovább fogja növelni népszerűségét az a tény, hogy sokan a „legkevésbé pay to win" játékként hivatkoznak rá, ami a mai világban komoly vonzerővel rendelkezik.

A közösség elmondása szerint olyannyira nincs szükség arra, hogy pénzt költsenek a játékra, hogy sokuk még csak azt sem tudja, hogy merre található a játék boltja. Többek között Cohh Carnage – népszerű streamer – is megszólalt a témában, aki azt mondta, hogy „99%-ban nem fizetős a játék”. Elmondta, hogy az egyetlen pay to win tartalom amivel találkozott az a bázisépítő mechanika, minden más csupán kozmetikai dolog.

„Ez a legkevésbé pay to win játék amit kiadtak, évek óta nem találkoztam hasonlóval az ingyenes játékok terén, és nem beszélnek róla eleget” – jegyezte meg egy játékos Redditen.

Többen azt is mondták, hogy ezen hozzáállást támogatva vásárolnak kozmetikai elemeket, olyannyira szimpatikus számukra a Starry Studios módszere. Manapság tényleg meg kell becsülni, ha egy ingyenes játék nem 100%-ban arról szól, hogy a fejlesztők minél több zsetont facsarjanak ki a játékosokból. Reméljük, hogy a Once Human marad ezen a vonalon, és még sokat hallhatunk róla a jövőben.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár