Ez durva! A The Sims riválisának szánt életszimulátorban a karakterek képesek leutánozni a mimikádat

Ez durva! A The Sims riválisának szánt életszimulátorban a karakterek képesek leutánozni a mimikádat

Az InZOI fejlesztői a motion capture technológiát és a mesterséges intelligenciát is bevetik a még realisztikusabb játékélmény érdekében. 

A közelmúltban erőteljesen elkezdett pörögni a marketinggépezet a The Sims-játékok konkurenciájának kikiáltott InZOI körül, amely mögött a PUBG-ot is jegyző dél-koreai cég, a Krafton áll. Ebben az életszimulátorban a játékosok az úgynevezett ZOI-ok felett kapnak teljhatalmat, amelyek lényegesen realisztikusabb kinézettel rendelkeznek, mint a Maxis simsei, a valósághű élmény fokozásai érdekében pedig több csúcstechnológiát is bevetnek a fejlesztők. 

Az egyik ilyen a motion capture, amelynek segítségével a karaterek, azaz a ZOI-ok képesek lemásolni a játékos arcát, pontosabban annak mimikáját. Ehhez nem kell mást tenni, mint az arcukra irányítani az okostelefon kameráját, és várni, hogy a ZOI elkezdje leutánozni őket. Mutatjuk videón!  

A másik érdekesség, ami minden bizonnyal örömmel tölti majd el a lakberendezés szerelmeseit, hogy a mesterséges intelligencia segítségével 3D-ssé alakíthatjuk a képeket. Bár ez remekül hangzik, a 80 Level megjegyzi, hogy ez a funkció akár szerzői jogi kérdéseket is magával vonhat. 

Mindezeken túl pedig azt is tegyük hozzá, hogy az InZOI fejlesztői készültek egy olyan extrával is, amire a The Sims rajongói mindig is vágytak: vezethető autókkal. Úgy tudni, hogy a furikázás választható opcióként jelenik majd meg, vagyis abban az esetben, ha nem akarjuk autózással tölteni az időnket, akkor ezt a lehetőséget kedvünk szerint szkippelhetjük is. 

Ami a megjelenést illeti, úgy tudni, hogy valamikor 2024-ben futhat be a Krafton életszimulátora, ugyanakkor egy része, a karakteralkotás már most ingyenesen kipróbálható a Steamen

Kövess Minket!



Gamer szótár