Szinte érezzük a szagát, olyan realisztikus a Kingdom Come Deliverance 2 első játékmenete

Szinte érezzük a szagát, olyan realisztikus a Kingdom Come Deliverance 2 első játékmenete

25 percen át pörög a Kingdom Come: Deliverance 2 egy, a Gamescom alatt bemutatott játékmenet videóban.

A Warhorse Studios áprilisban hivatalosan is bejelentette a Kingdom Come: Deliverance 2-t, a középkori Bohém Királyságot fűszál pontossággal életre keltő, nagysikerű RPG-jük folytatását. A fejlesztők pedig nem hazudtak a múlt héten, amikor azt ígérték, hogy elárasztanak bennünket a Gamescom alatt tartalommal, hiszen miután felfedték a megjelenési dátumot, ma például 25 percnyi játékmenettel örvendeztettek meg bennünket.

A Kingdom Come: Deliverance 2 e videó alapján inkább az apró részletekben fog különbözni a 2018-as nagy elődtől. Persze a látvány terén jelentős fejlődést várhatunk, így a környezet és a karakterek még realisztikusabbak lesznek. Viszont például a menük minimálisan fejlődtek csak – ami működik, ahhoz kár is hozzányúlni, nem igaz? Nem bizony! A harcrendszert – amit lehet szeretni, lehet utálni – például kibővítették egy rakás új mozdulattal, hogy még több lehetőségünk legyen elkenni az ellenfeleink száját. Az alapok természetesen maradtak a régiben, de így valamivel több taktikai opció van attól függően, hogy mivel és hány fő ellen küzdünk.

Ami a részleteket illeti, itt például arra kell gondolni az alábbi videó alapján, ahogyan az NPC-k reagálnak a tetteinkre. Ezen a ponton alap, hogy nem csak a küldetések részeként megírt dialógusokban szólnak hozzánk karakterek. De ha ez valamiért nem lenne elég, akkor a látványtól a szagokig körülírják a történteket a járókelők a szituációtól függően, ezzel egy kis realizmust csempészve a klasszikus és egyhangú „gyilkosság” kiabálásokba. Ami a random beszélgetéseket illeti, itt is találunk majd érdekességeket, így például a Henry által a videóban 10:40 körül elsütött viccet a mellette ülő férfi anyjáról vagy a játék rajongóinak címzett csatakiáltást 23:22-nél arról, hogy a főszereplő éhes.

De tudjátok mit! Nem lövünk le minden poént, inkább nézzétek meg, mivel állt elő a Warhorse Studios:

A Kingdom Come: Deliverance 2 Playstation 4-re és PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re, valamint PC-re érkezik 2025. február 11-én. A legnagyobb fanok ráadásul ingyen kapják meg a játékot, amiért támogatták az első rész elkészültét.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár