Építsd meg álmaid fűszerbirodalmát: félórás videón a Dune: Awakening

Építsd meg álmaid fűszerbirodalmát: félórás videón a Dune: Awakening

Nem csak a fűszer, az éberség is fontos tényező lesz a játékban, hiszen nem árt odafigyelni alaposan a környezetre.

A 2024-es Gamescom hozott néhány nagy bejelentést, és szerencsére még mindig első osztályú a találásban a rendezvény, szóval tényleg remek ízelítőt kaphatnak ilyenkor a játékosok, hogy mi várhat rájuk a következő fél, illetve egy évben. Talán nem hazudok, ha azt mondom, az egyik legígéretesebb cím a Dune: Awakening, bár talán az egyeseket eltántoríthat az új alkotástól, hogy alapvetően egy nyílt világú túlélő MMO, amely az univerzum legveszélyesebb bolygóján játszódik. Mindenesetre az augusztus 20-án megtartott bemutató alkalmával bővebben is beszámoltak róla, de a jó hír, hogy most egy 27 perces videóból lehet megtudni sok új fontos dolgot a játékról.

Az új felvételeket Joel Bylos kreatív igazgató segít egy kicsit jobban megérteni, mielőtt belevetnénk magunkat Arrakis zord sivatagjaiba. A fejlesztő Funcom például a Conan Exilesban látott mászórendszert ültette át az Awakeningbe is, de a sci-fi környezetnek köszönhetően izgalmas fejlesztésekkel egészítették ki. Úgy tűnik sokkal kifinomultabb lesz a mechanika, és extra kiegészítőket is kapunk az extrém helyek eléréséhez, mint például a csáklya (grappling hook). Emellett megtudjuk milyen, ha egy guberálóval vagy egy hatalmas fűszervadásszal keresztezi az utunkat a sors.

A videó a karakteralkotó bemutatásával kezdődik, mielőtt rátérnénk a tényleges játékmenetre, így ezt követően még arra is választ kapunk, hogy milyen lesz harcolni a sivataggal borított bolygó kietlen pusztaságain. A harccal kapcsolatban Bylos megosztja, hogy „alapvetően” a Dune: Awakening egy harmadik személyű lövöldözős játék, közelharccal és képességekkel. Ezt a videóban a 11. perc környékén láthatjátok működés közben.

„Éldd túl a sivatagot a Fremenek szokásainak elsajátításával. Bővítsd a lehetőségeidet a harc, a fűszer, az építkezés és a kereskedelem révén. Miközben dúlnak a céhek közötti háborúk, szerezd meg a fűszer feletti irányítást és ragadd magadhoz a hatalmat.”

Ezeket olvastad már?

A játék 2025 elején jelenik meg, de alighanem addig még bőven kapunk majd róla infókat.

Nézd meg 2024-es Gamescom többi nagy bejelentéseit is!

Kövess Minket!



Gamer szótár