WoW: The War Within: Így működnek a Delve-k

WoW: The War Within: Így működnek a Delve-k

Ha te is untad már a sok bolond random játékost magad mellett, a Delve-rendszer neked szól!

Rengeteg újdonsággal érkezik az idén 20 éves World of Warcraftot ünneplő The War Within. A legnagyobb játékoscsalogató újításokat itt és itt foglaltuk össze, most viszont belemegyünk egy picit a részletekbe is. Az új kiegészítő egyik legnagyobb újdonsága, egyben a WoW endgame tartalmainak egyik új fejezete a Delve-k, amikkel azon játékosoknak kedvez a Blizzard akik vagy soloban játszanak, vagy egyszerűen kisebb csapatokban még igen, de nagy brigádokban már nem szeretnek WoW-ozni. A következő néhány bekezdésben azt mutatjuk be, hogy mik azok a Delvek, hogyan működnek és hogyan tudjátok elérni ezeket az új tartalmakat.

Mik azok a Delve-k?

Mondhatnánk, hogy a Delve-k igazából pici raidek, de azért közel sem annyire vészesek. Leginkább a Battle for Azerothban bevezetett Island Expeditionökhöz hasonlítanak, de még azoktól is lightosabbak, egyszerűbbek és akár egyedül is játszhatóak. A Blizzard nem titkolta, hogy a The War Withinben szeretnének kedvezni a solo játékosoknak is, a Delve-k pedig pontosan ezt a cél szolgálják. Persze kisebb csoportokban (maximum 5 fő) is teljesíthetőek és vannak különböző nehézségi szintjeik, de alapjáraton egyedül is játszhatóak. Ha egyedül vágunk nekik, akkor a játék egy NPC segítőt ad mellénk, hogy ő kísérje utunkat.

A Delvek után járó jutalmak pedig bár bőségesek, azért nem helyettesítik a raidek és a PvP-ben nyerhető jutalmakat. Aranyat, geart, Resonant kristályokat, egyéb fizetőeszközöket és akár loot-ládákat is kaphatunk belőlük, utóbbiak kinyitásához kulcsra lesz szükségünk, amiket heti aktivitásokon, de akár átlag questekben is szerezhetünk.

Hogyan működnek a Delve-k?

A Delve-ket már szintezés közben is játszhatjuk, az új kiegészítővel érkező maximális 80-as szint alatt viszont csak alacsonyabb nehézségeken játszhatjuk azokat. Akik szeretnék feltekerni a nehézségi szintet a Delve-kben azoknak először kell a 80-as szint. Összesen 11 nehézségi szintje van a Delve-knek és a Blizzard azt ígérte, hogy néha a már ismert Delve-k változni fognak, időnként megújulnak és más feladataink lehetnek, más megközelítéssel, más jutalmakkal.

Hol vannak a Delve-k?

A The War Withinnel 12 Delve érkezik a játékba, szépen elosztva azokat az új zónák mindegyikére. Hála a Blizzardnak a Delve-k helyeit előre megismerhettük, a lenti képre kattintva meg is nyílik egy galéria, amiben te is megnézheted, hogy az új zónákban pontosan hol vannak a Delve-k és milyen névre hallgatnak azok.

Isle of Dorn Delve-k: Earthcrawl Mines, Fungal Folly, Kriegval’s Rest
Forrás: Blizzard

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár