Kétszer is gondold meg a pause használatát Deadlockban, mert a Valve figyel

Kétszer is gondold meg a pause használatát Deadlockban, mert a Valve figyel

Nem érdemes csak úgy megállítani az összecsapásokat, mert könnyen elbúcsúzhatunk az alfateszttől.

Nem egy mindennapi cég a Valve, elég csak a 2018-as címükre, az Artifactra gondolni, amelynek a játékmechanikája remek volt, de a kapzsiságuk miatt gyorsan elvérzett. Ezt követően nem egy Half-Life 3-mal rukkoltak elő, hanem egy VR sztorival, ennek ellenére az Alyx mégis nagyot szólt, és ráébresztette a közösséget, hogy még mindig tudnak ám játékot fejleszteni Gabenék, csak nem nagyon akarnak. Aztán most itt a Deadlock, a Dota 2, Smite és Overwatch szerelemgyereke, amit fű alatt már kidobtak, a meghívásos alapon működő rendszer miatt pedig egyre többen vethetik bele magukat a pörgős küzdelembe, de csak néhány nappal ezelőtt ismerte el a Valve a szoftver létezését hivatalosan. Ezt sem verték nagy dobra, mégis lassan a százezret is elérheti az aktív játékosok száma.

Persze csalók is akadnak már, amire, ha minden igaz lesz majd válasza a kiadónak, de a CS-ből kiindulva nem fűzhetünk hozzá olyan sok reményt. Emellett 3 új karakter is kiszivárgott, velük bővülhet a repertoár, szóval van bőven újdonság az új címmel kapcsolatban. Most pedig épp egy olyan dolog miatt került címlapra a Deadlock, amit szintén nem sűrűn hallani. Állítólag ugyanis elkezdték kitiltani azokat a felhasználókat, akik visszaélnek a pause funkcióval – ez a játékon belüli szünetet jelenti.

Ezeket olvastad már?

A zárt alfatesztet tartó MOBA, akárcsak a többi e-sport játék, lehetőséget ad mindenkinek, hogy 20 másodpercre leállítsák a meccseket. Ez időnként nagyon hasznos tud lenni, ámbár, ha valaki ezt spammeli, akkor teljesen tönkreteheti a többiek élményét. Ráadásul egyesek már a neten is arra bíztatják a többieket, hogy használják bőszen ezt a funkciót, mert ezzel fel tudják idegesíteni az ellenfelet. Nem volt jó ötlet ezt tanácsolni, a Valve ugyanis nekilátott bannolni ezeket a személyeket. Ha valaki túl rövid idő alatt túl sokszor állítja meg a meccseket, ne csodálkozzon, ha az alábbi üzenet fogadja előbb-utóbb:

Nem csak egy rövid időre tilt ki a játék a matchmakingből, hanem véglegesen, ezért érdemes kétszer is meggondolni, megéri-e szórakozni a pause gombbal.

Kövess Minket!



Gamer szótár