Jobb teljesítményt ígér a Star Wars Outlaws első napi frissítése

Jobb teljesítményt ígér a Star Wars Outlaws első napi frissítése

Ezúttal a PC-s Star Wars Outlaws játékosoknak igyekszik segíteni az Ubisoft Massive Entertainment csapata.

Bár sokan már kedd óta tolhatják a Star Wars Outlawst, a rendes megjelenés napja még csak ma érkezett el. Sokan valószínűleg most munka után az első dolguknak tekintik, hogy a messzi-messzi galaxis felé vegyék az irányt. És mint az elmúlt napokban kiderült, a PlayStation 5 tulajok valószínűleg jobban jártak, ha kivárták a mai napot, mert azon a platformon a korai hozzáférés alatt voltak bajok a játékkal. De a PC-s játékosok türelmét is díjazták a fejlesztők, mert mostanra sok kisebb-nagyobb problémával leszámoltak, főleg a teljesítmény terén.

Mint a tesztünkben is írtuk, egy héttel ezelőtt még olyan állapotban volt ez a port, hogy az ajánlott gépigény mellett sem volt garantált az elvárt FPS és látvány. Ehhez képest hétfőre rengeteget javult a játék, mostanra pedig egészen utolérték magukat a fejlesztők, és egy ma megjelent frissítéssel további javulást tapasztalhatnak azok, akik pár napja már belevágtak a játékba.

Tegyük hozzá, a tesztünkben az eddig látottaknál is komolyabb optimalizációért fohászkodtunk, szóval lenne még min dolgoznia a Massive Entertainmentnek – remélhetőleg fognak is. A notórius VRAM hibák például még mindig kísértik a PC-s portot, hiába lett a mai folt után ez elvileg kevésbé frusztráló.

A V1.1.1 hotfix a VRAM-mal kapcsolatos optimalizáláson és a játék általános stabilitásán túl mást nem ígér sajnos, szóval az egyéb bosszantó bugok, amelyekbe belefuthattok, valószínűleg nem mentek még sehová. Remélhetőleg ettől a frissítéstől a mentéseket sem bukjuk el, és akkor még jól is szórakozhatunk a hétvége során.

A hotfix mérete egyébként kb. 2GB körül van, szóval aki előtöltötte a játékot, annak sem kell amiatt aggódnia, hogy most még fél órán át bámulhatja a várva várt játékának indítása előtt a telepítőképernyőt.


Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár