Joaquin Phoenix ismét rengeteget fogyott, hogy eljátszhassa Jokert

Joaquin Phoenix ismét rengeteget fogyott, hogy eljátszhassa Jokert

Joaquin Phoenix ismét bevállalta, hogy egy szerep kedvéért – ez esetben a Joker 2-ért – drasztikusan lead a súlyából.

Gyakran előfordul, hogy a színészeknek egy szerep kedvéért, hogy fizimiskában is igazodjanak a karakterhez, nagyon rövid idő alatt kell sok súlyt felszedniük vagy épp ledobniuk. Nincs ez másképpen a lassan 50 éves Joaquin Phoenixnél sem, aki ismét jócskán lefogyott azért, hogy eljátszhassa Arthur Flecket, azaz Jokert.

A színész még 2020-ban, az első Joker-film után mesélt arról, hogy 23 kilót fogyott, hogy hitelesen alakíthassa Batman főellenségét, és ezt úgy érte el, hogy főként salátát és párolt zöldségeket evett. Bár a sztár később visszaszedte a ledobott kilókat, a Joker: Kétszemélyes téboly miatt ismét Jokerré kellett vedleni, vagyis újabb szigorú diéta várt rá. A konkrét válasz elől ugyan kitért a sztár, amikor erről kérdezte egy újságíró, annyit azért elárult, hogy ezúttal nehezebb volt megszabadulnia a kilóktól.

Nem fogok konkrétan az étrendemről beszélni, nem hiszem, hogy azt bárkinek is hallania kellene. De ezúttal komplikáltabb volt a helyzet, mert rengeteg táncpróbán kellett részt vennünk, és legutóbb ugyebár nem volt ilyen. Tehát kicsit nehezebben éltem meg, de biztonságos keretek között zajlott minden. Ugyanakkor igazad van, 49 éves vagyok, nem kellene ezt újra megtennem. Valószínűleg nem nekem való már ez" – nyilatkozta a színész.

Ezt követően Lady Gagára terelődött szó, aki szintén sokat fogyott azért, hogy Harley Quinn bőrébe bújhasson.

Emlékszem, amikor először találkoztunk a próbákon, aztán egy ideig nem láttalak. Mire megint találkoztunk, rengeteget fogytál. Lenyűgöző volt” – mondta Phoenix a színésztásáról.

A Joker 2 két évvel az első film eseményei után veszi fel a fonalat, amikor Arthur Fleck az Arkham Elmegyógyintézetben tölti az idejét, ahol összehozza őt a sors egy ott dolgozó zeneterapeutával, Lee-vel (Harley Quinn), akivel egymásba szeretnek. Miközben a duó egymás téveszméjét tovább erősítve az őrület határára kerül, Arthur követői mozgalmat indítanak, hogy kiszabadítsák vezetőjüket a börtönből.

Joker: Kétszemélyes tébolyt október 3-án mutatják be a hazai mozik.

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár