Különös kiegészítő felvásárlásával csillapítják PlayStation 5 Pro éhségüket a játékosok

Különös kiegészítő felvásárlásával csillapítják PlayStation 5 Pro éhségüket a játékosok

Nézegetik, amíg megjelenik a PlayStation 5 Pro, vagy mit csinálnak ezzel a kiegészítővel az emberek?

Heteken belül beindul a PlayStation 5 Pro előrendelése, november 7-től pedig már kapható is lesz a Sony legújabb konzolja. Bár hivatalos magyar ár nélkül nem tudni, hogy ez pontosan mennyibe is fog fájni a hazai játékosoknak, az biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság így sem, úgy sem. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy aki lemezes játékokat is szeretne játszani vele, annak erre külön kiegészítőt kell vásárolnia a japánoktól, még rosszabbnak tűnik az ajánlat.

A csak digitális kiadásban érkező PS5 Próra ugyanis saját magunk szerelhetünk fel egy kb. 50 ezer forintos Disc Drive-ot, ha lemezeket akarunk beletenni – ezt először a PlayStation 5 Slim kiadásához gyártották. Azon most tegyük túl magunkat, hogy a Blu-Ray lemezek olvasására alkalmas meghajtó lefelejtése már önmagában is aggasztó jel a következő generációs konzolokra nézve. Mert ha ezt még elfogadjuk, és hajlandóak lennénk venni egy Disc Drive-ot, akkor még szembe kell néznünk egy újkeletű problémával is, miszerint világszerte készlethiány alakult ki belőle.

Egyelőre nem tudni, hogy ki és miért veszi halomra többek között az Amazonon, a Best Buyon és a Targeten keresztül a PS5 Slim kiadásához tervezett kiegészítőt. De az nem sok jót sejtet, hogy tegnap délután, mindössze egy nappal a PS5 Pro bejelentése után már több olyan hely volt, ahol nem maradt belőle raktáron egy darab sem. Valószínűleg nem PlayStation 5 Pro híján veszik a meghajtót a játékosok, hogy novemberig legyen mit nézegetni. Ennél egy fokkal nagyobb az esély arra, hogy valakik később ezeken akarnak nyerészkedni, mint anno a sima PS5-tel.

De talán most az a legjobb magyarázat, hogy eleve kevés darabot tartottak az említett üzletek raktáron a Disc Drive-ból. Ezért lehettek páran, akik már most szerezni akartak egy meghajtót maguknak, nehogy hoppon maradjanak a konzol megjelenésekor, és lám, elkapkodták. Egyébként ha körbenéztek a népszerű hazai kereskedőknél online, akkor több helyen találkozhattok hasonló készlethiánnyal Magyarországon is. Persze nem gondolnánk, hogy a konzol rajtjára hasonló maradna a helyzet, még akkor sem, ha a Sony terve nyilvánvalóan az, hogy a digitális vásárlások felé terelje a vásárlókat.

Borítókép: Sony Interactive Entertainment

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár