Szavazás: Ti vesztek PlayStation 5 Prót vagy túl drága?

Szavazás: Ti vesztek PlayStation 5 Prót vagy túl drága?

Minden jel arra utal, hogy a nagy teljesítmény nagy árcédulával társulhat a Sony legújabb konzolja, a PlayStation 5 Pro esetében. De vajon ez eltántorítja az érdeklődőket?

Tegnap a Sony bejelentette a PlayStation 5 Prót, a generációközi konzolfrissítését, amely végre tényleg elhozhatja az ezeréve ígérgetett 4K 60 FPS-t az életünkbe. Tény és való, hogy jelen állás szerint leginkább a régebbi címek nyerik el a tökéletes formájukat, de az erő, és a PSSR-nek köszönhetően az ész is megvan hozzá, hogy pár évig hátat fordítsunk a 30 FPS-nek. Igaz, ennek megkérik az árát, mert bár hivatalos magyar árcédula továbbra sincs, 800 euró (kb. 318 ezer forint) gombócból is sok, pláne, ha ebbe még nem értették bele az áfát sem a japánok.

Tehát jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon megéri-e beruházni egy PlayStation 5 Próra vagy túl drága? A pozitívumok között ott a már említett PSSR, a Sony házon belüli képskálázási módszere, valamint az akár 2-3x jobb sugárkövetési és 45%-kal gyorsabb hardveres teljesítmény. Ezek kombinációjával elvileg dupla FPS-t nyerhetünk majd az alapmodellhez képest, a 60 lesz az új 30. Negatívum pedig a gép ára mellett az, hogy gyárilag lemezes változat nem lesz belőle, hanem a meghajtót is külön kell beszerezni hozzá kb. 50 ezer forintért. Valamint ha valaki állítva akarja használni, akkor még az eredeti talp is 10-12 ezer forint extra kiadást jelent, de ez már elhanyagolható, ha egy 300-450 ezer forint közötti összeget kérnek végül a masináért akár lemezzel, akár anélkül.

Mivel nem tudjuk még, hogy hol áll meg a magyar ár, nehéz belőni, hogy megéri-e. De éppen ezért szeretnénk megkérdezni benneteket is arról, hogy vennétek-e új PS5 Prót, és ha igen, mennyit áldoznátok rá legfeljebb. A cikk alján található dobozkában adhatjátok le a voksotokat. Akinek esetleg van olyan meglátása, érve, amit szeretne megosztani a nagyérdeművel, az nyugodtan tegye meg a kommentek között, ezzel is segítve a többi érdeklődő tájékozódását a témában. Kíváncsian várjuk, hogy Ti mit gondoltok az új konzolról!

Borítókép: Sony Interactive Entertainment

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Te vennél PlayStation 5 Prót, és ha igen, legfeljebb mennyiért?

  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 25 %