A hócipőd tele lesz az Assassin's Creed Shadowsban

A hócipőd tele lesz az Assassin's Creed Shadowsban

Pár újságíró és influenszer a Gamescom alatt jobban is megismerkedhetett az Assassin's Creed Shadowszal, most pedig végre elárulták, mit mutattak nekik a fejlesztők.

Természetesen mi is láttuk a tegnap megjelent Assassin's Creed Shadows előzetest, amiben 2 percen át barátkozhattunk a játék világával. A videó kapott hideget és meleget egyaránt. Mert bár vannak benne érdekes újdonságok, amelyeket a franchise rajongói értékelni fognak, a helyenként hibás animációk és a 30 FPS-re korlátozott felvétel minősége ezeket az érdekességeket igencsak lehúzták. Ennek, és a hónapok óta folyó ellenkampánynak köszönhetően 19 órával a megjelenése után már 31 ezer diszlájknál tartott az Ubisoft csatornáján a videó, miközben a lájkok a 14 ezret sem érik el – nem túl bíztató.

Azonban nem a rövid trailer volt az egyetlen fejlemény az új AC kapcsán. Ugyanis a kiadásával egy időben lejárhatott valamilyen embargó, és hirtelen megjelent több olyan tartalom a neten, ahol gamescomos személyes tapasztalatokat osztanak meg influenszerek, újságírók az Ubisoft következő játékáról. Ezek között vannak dolgok, amelyek már az előzetesben is előkerültek, de akadnak olyan részletek is, amelyekről eddig vagy nagyon keveset, vagy semmit sem hallottunk. Most pedig összefoglaljuk a legérdekesebbeket a WCCFTech cikke és JorRaptor videója alapján:

  • A fejlesztett motorról többször volt már szó, most azonban kiderült, hogy például az eső csurogni fog a háztetőkről. Ez nagyon apró dolog, de biztosan hozzáad majd az immerzióhoz, realizmushoz egy nagy viharban.
  • Azt tudtuk már, hogy lesznek évszakok a sztori haladásával együtt. Azt viszont nem, hogy ez a játék minden területére érvényes lesz. A hasonló játékokban megszokhattuk, hogy különböző területek eltérő évszakok szerint jelennek meg, például mindig van egy havas hely, de csak ott találkozunk a jellemzően téli csapadékkal és így tovább. Az AC Shadowsban viszont a térkép bármely részén eshet a hó, ha éppen tél van. Vagyis a dinamikus időjárás nem csak esőt vagy napsütést, havazást is hozhat, hogy garantáltan tele legyen a hócipőd bármerre jársz. Plusz olyan felhő és szél szimulációt ígérnek a fejlesztők, amilyet AC-ban még nem láthattunk, de lehet máshol sem.
  • A korábbi részekhez képest sokkal több dinamikus tárgy lesz a világban, például a bambuszokat szétvághatjuk, lerombolhatunk standokat, kerítéseket, vagy áttörhetünk ajtókat.
  • Visszatér a double assassination, ami azt jelenti, hogy egyszere két ellenfelet iktathatunk ki, pont úgy, mint a régebbi játékokban.
  • Shinobikat fogadhatunk fel, hogy segítsenek a harcokban vagy lopakodva a csendes kivégzésekben.
  • Fejlesztették az AI-t, ezért az őrök például reagálnak majd az időjárásra. Ez azt jelenti, hogy ha sokat állnak a napon, akkor álmosak és figyelmetlenebbek lesznek, ha havazik, akkor nem vesznek észre olyan könnyen, ha esik az eső, az elnyomja a lépteink hangját.
  • A dinamikus fényeknek is lesz jelentősége, mert már nem csak a bokrokban bújhatunk meg, hanem az árnyékokban is. Továbbá csak úgy, mint egy Splinter Cellben, a mesterséges fények megszüntetése csökkenti a lebukás esélyét éjszaka.
  • Azt már tudtuk eddig is, hogy a játék egy jelentős részét bármelyik karakterrel teljesíthetjük, de lesznek azért olyan küldetések, amelyeknél a fejlesztők előre eldöntötték ezt a kérdést helyettünk. Most azonban kiderült, hogy a szabadon választós esetekben eltérhetnek a párbeszédek attól függően, hogy melyik karakterrel vágunk nekik.
  • Az sem újdonság, hogy Naoe lopakodós karakter, míg Yasuke inkább az erejét fogja kihasználni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Yasukéval ne lehetne egyáltalán lopakodni. Nehezebb, korlátozottabb, tehát másabb lesz az élmény, de például ő is használhat íjat, ha távolról, csendben szeretne kiiktatni pár ellent.

Az Assassin's Creed Shadows november 15-től lesz elérhető PC-n, Xbox Series X|S-en és PlayStation 5-ön. Az addigra megjelenő PlayStation 5 Prón pedig ez lesz az egyik első friss játék, ami a PS5 Pro Enhanced címkét megkapja.

Borítókép: Ubisoft

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár