Deadlock update: változott a pálya és a hősök is, de ez még csak a jéghegy csúcsa!

Deadlock update: változott a pálya és a hősök is, de ez még csak a jéghegy csúcsa!

Alaposan átszabták az eddig ismert játékot, és ezzel felfrissítették a játékélményt is.

Nem olyan régen indult útjára, mondhatni titokban, de még mindig csak az alfatesztnél jár a Valve legújabb alkotása, a Deadlock. A meghívásos rendszer viszont fenomenálisan működik, rövid időt alatt bőven több, mint százezer játékos nyüstöli már egyidejűleg a TPS MOBA-t.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiadó végül elismerte hivatalosan is a játék létezését, és úgy tűnik azóta is tényleg nagy figyelmet fordítanak a fejlesztésére. A Deadlock ugyanis rendszeresen kap frissítéseket, már csak azért is, mert van benne mit javítani bőven. A legújabb update viszont nem kispályás, kezdve azzal, hogy módosították a térképet, illetve rengeteg változtatást eszközöltek a hősöket és megvásárolható tárgyakat illetően.

Emellett a Valve hivatalosan is bejelentette, hogy a matchmaking már a hét minden egyes napján, 0-24 órában elérhető. Mostantól a játékosok tehát bármely régióból bármikor játszhatnak a Deadlockkal, amikor csak akarnak. Ez egy hatalmas mérföldkő a játék életében, és remélhetőleg azt is jelenti, hogy közelebb került a nyilvános megjelenéshez.

Ami ezt a patchet illeti, van néhány nagyobb módosítás, például az eddig 6300-ba kerülő tárgyak olcsóbbak lettek egy százassal, Kelvint jócskán legyengítették, egy teljesen új minimapról tájékozódhatunk a jövőben, és további érdekességek is történtek még.

Kelvin

  • Az Arctic Beam 80% helyett 40%-kal lassítja az ellenfe tűzgyorsaságát (fire rate)
  • Az Arctic Beam 80% helyett 70%-kal lassítja az ellenfe mozgási sebességét
  • A különböző célpontok és a Rejuvantor megfagy és sebezhetetlenné válik az ultija [Frozen Shelter: egy jégbúrát hoz létre, ahová nem lehet belépni és elmenekülni sem] alatt
  • Az Ice Path-et és az Arctic Beamet is meg lehet szakítani most már a képességek gombjainak újbóli megnyomásával.

Minimap

  • Egyedi hős ikonok jelzik a karakterek helyzetét
  • A neutral campeket mostantól már mutatja a térkép
  • A Narancssárga lane (Orchard) mostantól már Zöld (Greenwich)

Behavior System

Átmenetileg korlátozhatja a kliens a játékhoz való hozzáférést a renitens játékosok esetében. Ilyenkor nem lehet használni a matchmakinget, a játékba beépített csevegőrendszert, szöveges üzenetküldést, pause-t, és a reportolást. Bekerült a játékba emiatt a low prio matchmaking is. Azok a játékosok, akik kilépkednek a meccsekből, jó néhány rosszabb minőségű meccset le kell toljanak, hogy visszatérhessenek a rendes kerékvágásba.

Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa, a patch teljes átolvasásához kattintsatok IDE.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár