A Rockstar nem tud titkot tartani, jöhet a Red Dead Redemption PC-s portja

A Rockstar nem tud titkot tartani, jöhet a Red Dead Redemption PC-s portja

Az éles szemű rajongók a GTA 5 születésnapi frissítése után felfedezték, hogy a Rockstar Games tényleg arra készül, hogy elhozza a tavaly újrakiadott Red Dead Redemptiont asztali számítógépekre.

Tegnap egy szinte tökéletes ajándékkal lepte meg a Rockstar Games a Grand Theft Auto V online részével játszókat, amikor is a program 11. születésnapja alkalmából végre egy csalásvédelmet tettek a játék PC-s verziójába. Persze a BattlEye közel sem a piac legjobb megoldása, de ahogyan tegnap is írtuk erről, „már talán az is megakadályoz néhány csalót, ha kint a tábla a kapun, hogy a kutya harap.”

A GTA 5 anti-cheat frissítéséről egyébként nem a fejlesztők számoltak be először, ennél már órákkal hamarabb lebukott a fejlesztés, hála egy TezFunz2 nevű Twitter-felhasználónak. Ami viszont még ennél is érdekesebb fejlemény volt, hogy a Rockstar Launcher fájljai között a várva várt PC-s Red Dead Redemption 1 átiratra utaló nyomokat is talált egy potenciális GTA 5 next gen frissítés (a PS5-re és Xbox Series X|S-re már elérhető javított változat) mellett. És ha ez sem lenne elég, akkor ebből eljutott az RDR1 Steam oldalához is, ami egyelőre nem nyilvános.

Hónapok óta gyűlnek a bizonyítékok, hogy John Marston kalandja végre megjelenik asztali számítógépekre is. Legutóbb augusztusban hallottunk felőle, akkor a PlayStation Store-ban jelent meg egy furcsa szöveg, miszerint most először PC-n is megtapasztalhatjuk ezt az epikus western kalandot. És bár a multiplayer tartalmakat nem kapjuk meg, az eredeti Game of the Year Edition összes bónusza benne lesz majd ebben is. Persze a hirdetés gyorsan eltűnt, így csak találgatni tudtunk róla akkor, hogy a véletlen műve volt ez az egész, vagy esetleg tényleg komoly szándékai lehettek a Rockstarnak. Most már viszont nyilvánvaló, hogy inkább az utóbbi megfejtés a helyes.

Az eredetileg 2010-ben kiadott Red Dead Redemption egyébként tavaly kapott egy „felújított” változatot a PlayStation 4-re (és technikailag így a PS5-re is), valamint a Nintendo Switch-re. Azonban ebben a verzióban nem adták meg a lehetőséget még arra sem, hogy 30 fps-nél többel játszunk (ezt később javították), így ez inkább csak egy olcsó húzásnak tűnt a fejlesztők részéről. Pláne igaz ez, ha hozzátesszük, hogy 49,99 dollárt kértek érte. Ha hamarosan megjelenik PC-re is a játék, felettébb gyanús, hogy ugyanezt kapjuk majd, továbbra sem egy rendes remastert vagy remake-et. De remélhetőleg az árral finomabban bánnak, mert ahhoz képest, hogy mennyi munkát tettek bele tavaly, hatalmas túlzásnak tűnik kb. 20 ezer forintot legombolni a játékosokról.

Borítókép: Rockstar Games

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár