Az is kiderült már az új Battlefieldről, amit az EA még nem akart, hogy tudjál

Az is kiderült már az új Battlefieldről, amit az EA még nem akart, hogy tudjál

A fegyverek mennyiségétől kezdve az első helyszíneken át a játék lehetséges nevéig egy rakás információ szivárgott ki a következő Battlefieldről.

A hét egyik legjobb híre volt, amikor Vince Zampella, a Respawn Entertainment és az EA Studios Organization Group vezetője hivatalosan is elismerte egy interjúban, hogy már úton van a következő Battlefield, ami nem csak megidézi a régi szép időket, hanem minden sallangtól mentes élmény lesz. Zampella szavai alapján a cél az, hogy a BF3 és a BF4 korszakához hasonlóan a jelenkori fegyverek, helyszínek legyenek a középpontban, de abba már nem ment bele, hogyan is festhet majd a játék kampánya, multija, sőt, egyelőre a következő BF rendes nevét sem árulta el.

Már az év eleje óta tudjuk, hála az Insider Gamingnél dolgozó Tom Hendersonnak, hogy jönni fog egy új Battlefield. Az akkor általa felfedett információk pedig mind bejöttek eddig: tényleg lesz Battle Royale módja, tényleg visszatérnek a 64 fős meccsek és pályák, valamint a classok is, szóval nem lesz többé az egész egy olyan hero shooteres szenvedés, mint amilyen a BF 2042 volt. De most az újságíró egy újabb adag információval állt elő a lap hasábjain, ezek többségéről pedig sejtésünk sem volt eddig, ám legalább igen bíztatóak.

Először is, Henderson elárulta, hogy az új Battlefield 2027. és 2030. között játszódik majd, a kampányban pedig egy hatalmas magánhadsereg és a NATO csapnak össze egymással világszerte. Ennek megfelelően több egymástól jelentősen eltérő helyszínt is kapunk majd, bár egyelőre csak kettőt tudott ezek közül megerősíteni az újságíró: Gibraltár mellett biztosan lesz még egy trópusi, az Egyesült Államokban található térkép is. Ez utóbbi egyébként a majd ingyenesen játszható Battle Royale helyszíne is lehet egyben.

Másodszor, a hagyományos többjátékos módokban várhatóan 45 fegyverrel rajtol a Battlefield, ami kétszer annyi, mint a BF 2042 megjelenésekor elérhető volt. Emellé 10 pálya társul majd, ami a Battlefield 1-hez, 3-hoz és 4-hez hasonló mennyiség. A multi kapcsán üdvözlendő még, bár ezt Henderson nem tudta minden kétséget kizáróan megerősíteni, hogy visszatérhet a levolution is. És ha a hatalmas pusztítással járó eseményeket nem is kapjuk meg a régi formájukban, több mint fél tucat forrás állítja, hogy a Rainbow Six Siege-hez hasonló, kaliberalapú rombolás lesz a játékban.

Harmadszor, a mozgás is jelentősen megváltozhat az új Battlefieldben. Erről egyelőre túl sok infóval nem állt elő az újságíró, de annyit elmondott, hogy az elesett játékosokat felkaphatjuk és fedezékbe vihetjük majd – ez szerinte elsősorban a Battle Royale miatt került a játékba. Bár elvileg a fejlesztők szeretnék, ha visszatérne a jó öreg Battlefield moments kezdeményezésük is, így ennek érdekében a megjelenésig még biztosan előállnak pár hasonló trükkel, amiből később epikus montázsokat lehet gyártani.

Negyedszer, mint a cikk elején is írtuk, az új játék neve még nem ismert. Állítólag nagyszabású felméréseket végeztek a fejlesztők, hogy kiderítsék, minek örülnének a legjobban a játékosok. Henderson szerint benne van a pakliban, hogy nem Battlefield 6 lesz a következő rész címe, hanem csak simán Battlefield. Az első kiadott koncepciós rajzon csupán annyi szerepelt, hogy Battlefield, ez alapján gondolhatnánk, hogy ebben maradtak végül. Ám amíg ezt hivatalosan nem erősíti meg az EA, addig erről többet sajnos nem tudunk elmondani.

Végül, de nem utolsósorban, a következő BF minőségének biztosítása érdekében arra készül a DICE, hogy „nagyméretű, közösségvezérelt tesztelést” folytat majd. Henderson szerint ez nem csak nyílt és zárt bétákat jelenthet a megjelenés előtt, hanem a Battlefield 1 és 4 alatt futó CTE visszatérését is. Ezt részben egy Battlefieldért felelős menedzser is megerősítette már: Bryon Beede szerint valamikor 2025 elején a játékosok is belekóstolhatnak abba, amivel a fejlesztők készülnek, de egyébként már lassan egy éve napi szinten próbálgatják az új játékot házon belül is.

Borítókép: EA DICE

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár