George Lucas és Steven Spielberg a garancia az Indiana Jones and the Great Circle minőségére

George Lucas és Steven Spielberg a garancia az Indiana Jones and the Great Circle minőségére

Todd Howard álma végre valóra válik az Indiana Jones and the Great Circle-vel, ebben pedig a legendás rendezők is segítettek.

Alig egy hónapja még olyan pletykák terjedtek, hogy sok más játékhoz hasonlóan az Indiana Jones and the Great Circle sem jelenik meg 2024-ben, mert annyira nagy lesz a verseny a vásárlók kegyeiért. Azonban amíg az Avowed és a Kingdom Come: Deliverance 2 csúsztatása valóban megtörtént, addig a Microsoftnak semmilyen oka nem volt rá, hogy Todd Howard évtizedek óta dédelgetett álmát is halassza. Sőt, az augusztusi Gamescom alatt végre kiderült, hogy mikor kaphatjuk a minden eddigi próbálkozásnál ígéretesebb Indy játékot, szóval úgy fest, minden sínen van.

Mivel a Bethesda alá tartozó MachineGames az új Wolfenstein játékokkal írta be magát a történelemkönyvekbe, ennek megfelelően egy belsőnézetes, a látványos akcióra gyúró, mégis lebilincselő történettel bíró Indiana Jones címet ígér a stúdió. Erről már sokat beszéltek a fejlesztők, legutóbb például azért, mert a múltjuk miatt páran azt gondolják, hogy az ikonikus kalandor hentelni fog egyfolytában, miközben ez egyáltalán nem igaz. Howard, illetve a MachineGames csapata is nagy Az elveszett frigyláda fosztogatói rajongók, ezért ahol csak tudtak, ahhoz a mércéhez próbáltak felnőni a Great Circle készítésekor.

A fejlesztők nemrég a The Guardiannek is adtak egy interjút a játékról, és ebben elmondták, hogy szerencsére nem csak arra volt lehetőségük, hogy fan fictiont gyártsanak. Ugyanis a Lucasfilm és a LucasArts Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatásáról fennmaradt utolsó utáni fotókat, tárgyakat, jegyzeteket is átadta nekik, hogy még jobban beleáshassák magukat abba, miért is klappolt az a film annak idején. És ha ez sem lett volna elég, akkor a fejlesztés alatt végig szorosan együttműködtek a történetet 1973-ban megíró George Lucasszal, valamint az azt 1981-ben megfilmesítő Steven Spielberggel is.

A két mester nyilván nem felügyelte napról napra a munkálatokat, azonban az, hogy a legfontosabb felvetésekre az áldásukat adták, sokat számíthatott a fejlesztőknek. „Folyamatosan részt vettek benne, rendszeresen értesítettük őket a legújabb fejleményekről a teljes projekt alatt” – árulta el erről Jens Andersson, a Great Circle dizájnért felelős rendezője.

Az Indiana Jones and the Great Circle 2024. december 19-én jelenik meg PC-re és Xbox Series X|S-re, majd valamikor 2025 folyamán PlayStation 5-re.

Borítókép: MachineGames

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár