Szégyelld magad, ha lövöldözgetsz az új Indiana Jones játékban!

Szégyelld magad, ha lövöldözgetsz az új Indiana Jones játékban!

Jó néhány fegyverrel találkozunk majd az utunk során, de nem nagyon kéne használni őket a készítők szerint.

Hamarosan befut az Indiana Jones and the Great Circle is, decemberben előbb Xbox Series konzolokon és PC-n teszi tiszteletét, 2025-ben pedig ellátogat PlayStation 5-re is. Nem arról híres a régész, hogy darabokra lő mindenkit, mint más FPS-ekben, de azért ebben is lesznek fegyverek, azonban a fejlesztők úgy szerették volna összerakni a játékot, hogy ne ezek legyenek a középpontban. ez áll a játék harcainak középpontjában.

Az Edge magazinnak adott interjújában a MachineGames kreatív igazgatója, Axel Torvenius kiemelte, hogy nem a fegyverforgatásra fektették a hangsúlyt, sőt, senkit nem bátorítanak ezek használatára.

„Nem bátorítjuk a fegyveres megoldásokat a játékban. Nem ezt szeretnénk elérni, hogy ez legyen az elsődleges opció a játékosok előtt. Azt szeretnénk, hogy megpróbálják használni az eszüket és az ostorukat a bátor kalandorok.”

Miért került bele akkor?

Ez egy „tartalék megoldás” az interjú szerint. Ez azért van így, mert annak ellenére, hogy korábban a Wolfensteinnel kimerítették a lövöldözős műfajt, a csapat mégis arra összpontosított, Indiana Jonest, aki egy tanult átlagember, nem pedig egy fegyverforgató törvényen kívüli.

„Nem lenne hű a karakterhez, ha állandóan szétlőne minden ellenséget, ezen kívül érzékeltetni akarjuk a vészhelyzeteket is. Ha harcba is bocsátkozunk, könnyen életveszélyben találhatjuk magunkat, ha lövöldözni kezdünk. Rálőni valakire kétszer is meggondolandó, mert könnyen riaszthatják a többieket, és akkor túlerőben lesznek a rosszfiúk.”

Ezeket olvastad már?

Ehelyett Jones az ostorát, az eszét és az öklét fogja használni az ellenség elintézésére. A játék rendezője, Jerk Gustafsson még egy olyan szituációt is megosztott, amikor Jones egy földről felvett pisztolyt közelharci fegyverként használ, elsütése helyett.

„Ő nem egy harcos, nem ez a természete, még akkor sem, ha állandóan csetepatékba keveredik.”

Borítókép forrása: MachineGames press kit

Kövess Minket!



Gamer szótár