Hivatalos: Megijedtek a versenytől, tovább kell várni az Avowedra

Hivatalos: Megijedtek a versenytől, tovább kell várni az Avowedra

Legalább kiderült napra pontosan, hogy mikor kaphatjuk meg az Obsidian varázslós játékát, az Avowedot.

Pénteken a mindig megbízható Tom Warren hírlevelére hivatkozva írtunk arról, hogy nem lesz Avowed a karácsonyfa alatt, mert csúszik az Obsidian RPG-je. A többek között a Pillars of Eternity, a Fallout: New Vegas és a Star Wars: Knights of the Old Republic II fejlesztéséért is felelős stúdió varázslós FPS-ként elhíresült új játéka eredetileg idén ősszel jelent volna meg. Ezt a tényt az Obsidian bénázása is megerősítette, mert egy sztori előzetes mellé kiadott blogposztban véletlenül elárulták, hogy 2024. november 12-én debütál. Ezt a dátumot azonban most már nyugodtan kihúzhatjuk a naptárból, mert az Xbox megerősítette, hogy nem akkor, hanem csak jövőre jön a játék.

A csúszás okát a kiadó / konzolgyártó a rengeteg őszi megjelenéssel indokolta. Bár konkrétan nem mondták ki, hogy mikor adták volna ki a játékot eredetileg, és így azt, hogy mi zavart volna be igazán, gyanús, hogy olyan címekkel versenyzett volna az Avowed, mint a Call of Duty: Black Ops 6 vagy az Indiana Jones and the Great Circle – és akkor még csak két Xbox-címet soroltunk fel. De mennyit is csúszik akkor a levegőért kapálódzó Avowed?

„Megannyi játék jön! Ezért átteszük az Avowedot 2025. február 18-ra, hogy a játékosoknak legyen ideje behozni a lemaradást” – írta az Xbox rövid közleményében, Twitteren.

Tehát kb. 3 hónapot csúszik az Avowed, miközben a fejlesztők állítása szerint júniusban készen állt és azóta csakis a hibáit foltozgatják. Carrie Patel akkori állításait múlt hét pénteken Warren is megerősítette, amikor arról írt, hogy „úgy tudom, hogy az Avowed jó állapotban van, és ez sokkal inkább szól arról, hogy szeretnék, hogy levegőhöz jusson egy, az Xbox Game Pass esetében nagyon sűrű időszakon kívül.”

Tavaly már láthattunk a rendkívül sűrű őszi felhozatal miatt hasonló esetet, ezért sem annyira meglepő az Xbox lépése: akkor a DON'T NOD és a Focus Entertainment döntött úgy, hogy novemberről februárra tolja a Banishers: Ghosts of New Edent. De csak remélni tudjuk, hogy az Avowed esetében nem arról van szó, hogy az Xbox nem bízik a játékban, és ezért nem akarja összeereszteni a nagyágyúkkal.

Az Avowed tehát 2025. február 18-án érkezik PC-re és Xbox Series X|S-re.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár