Nem lesz Avowed a karácsonyfa alatt, csúszik az Obsidian RPG-je

Nem lesz Avowed a karácsonyfa alatt, csúszik az Obsidian RPG-je

Bár a megjelenési dátumot sohasem kommunikálták az Avowed fejlesztői, eddig úgy volt, hogy az ősszel már befut a játék.

Az Obsidian még 2018-ban vágott bele a varázslós FPS-ként elhíresült programba, amiről jóformán annyit tudtunk meg idén januárig, hogy a stúdió RPG-ihez hasonló lesz és a Pillars of Eternity világában játszódik majd. Aztán júniusban jött egy 30 perces podcast, amiben a fejlesztők a játék állapotáról meséltek, és úgy tűnt, lassan készen áll a kiadásra is. Ezt a tényt az Obsidian bénázása is megerősítette, mert egy sztori előzetes mellé kiadott blogposztban véletlenül elárulták, hogy 2024. november 12-én debütál az Avowed.

De hiába a dátum, hiába Carrie Patel szavai arról, hogy már csak az utolsó simítások vannak hátra, most úgy tűnik, mégsem kapjuk meg az Avowedot idén. A lehetséges csúszásról Tom Warren, a The Verge újságírója számolt be a Notepad című hírlevelében, amit az Insider Gaming szemlézett. Eszerint a játék valamikor 2025 elejére kerül át a 2024 őszi felhozatalból, de szerencsére nem azért, mert valamilyen probléma lenne a fejlesztésével. „Úgy tudom, hogy az Avowed jó állapotban van, ez sokkal inkább szól arról, hogy azt szeretnék, hogy levegőhöz jusson egy, az Xbox Game Pass esetében nagyon sűrű időszakon kívül” – jegyezte meg Warren.

Az Obsidian egyelőre nem erősítette meg a csúszást, igaz, hivatalos megjelenési dátumot sohasem kommunikáltak szándékosan, így nem is sürgeti őket senki és semmi. Egyébként pont tegnap jelentette be az Xbox, hogy nagy dolgokkal készülnek a Gamescomra, és várhatóan az Avowed is megmutatja magát a kölni kiállításon, ha hihetünk a hivatalos Twitter-profiljuknak. Szóval ha most már van egy végleges dátum a stúdió és a kiadó fejében, akkor leghamarabb ott, augusztus utolsó előtti hetében hallhatunk erről.

Ami a csúszás indoklását illeti, igen nehéz bárkit is hibáztatni ezért. Amennyiben tényleg novemberben jött volna ki az Avowed, úgy a Call of Duty: Black Ops 6-tal kellett volna versenyeznie a figyelemért a Game Passen belül és kívül is, ami valljuk be, egy új IP-nak nem túl szerencsés. Illetve tavaly már láthattunk a rendkívül sűrű őszi felhozatal miatt hasonló esetet, ezért sem annyira meglepő ez: akkor a DON'T NOD és a Focus Entertainment döntött úgy, hogy novemberről februárra tolja a Banishers: Ghosts of New Edent. Mondjuk ez a játék nem hagyott valami mély nyomot, a videójátékos történelemkönyvekben is hiába keressük majd, szóval csak remélni tudjuk, hogy az Avowed esetében nem arról van szó, hogy az Xbox nem bízik a játékban egy cseppet sem.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár