Rájöttek a rajongók, hogy melyik várost ábrázolja az új Battlefield első hivatalos képe

Rájöttek a rajongók, hogy melyik várost ábrázolja az új Battlefield első hivatalos képe

Sokan egy francia vagy egy olasz városra tippeltek az új Battlefield első koncepciós rajzát látva, ám ezek a teóriák nem állják meg a helyüket.

A héten tartotta a negyedéves pénzügyi beszámoló eseményét az EA, de már ezelőtt egy nappal felfedte a következő Battlefielddel kapcsolatos terveket Vince Zampella, a Respawn Entertainment és az EA Studios Organization Group feje. Az amerikai IGN-nek adott interjújában főképp arról beszélt, hogy a DICE visszatér a gyökereihez a folytatásban és kivág belőle minden sallangot, ami miatt a Battlefield 2042 nem nyerte el a rajongók tetszését. Igaz, azóta már egy neves újságírónak hála jóval többet is megtudtunk erről a még fejlesztés alatt álló címről, mint amiről Zampella készen állt mesélni.

Tehát Zampella játékmenetre vonatkozó állításáin egészen gyorsan túlléptünk. Amiben viszont még sokáig fontos hivatkozási pont maradhat ez a médiamegjelenés a részéről, hogy eddig egyetlen egy képet láthattunk az új Battlefieldből, és azt bizony ő szolgáltatta az IGN-nek:

Forrás: Electronic Arts

Az IGN cikkében még azt írták, hogy a képen egy olasz vagy egy francia város látható, de annyi bizonyos, hogy Európában van ez a helyszín. Mivel a szöveg implikálta, hogy Zampella nem árulta el a választ nekik, ehelyett csak a szerző próbált valamit kikövetkeztetni, a vélhetően GeoGuessr-játékos Battlefield rajongók tömegei azonnal megérezték a kihívás szelét.

Az infót végül TacticalBrit, egy youtuber / Twitch streamer osztotta meg a nagyvilággal, miszerint a képen valójában Gibraltár látható. Tom Henderson pedig meg tudta erősíteni a saját forrásai alapján ezt a teóriát. Vagyis valóban Gibraltárról van szó, ez a felfedezés ugyanis egybevág az általa megszellőztetett helyszínekkel.

Forrás: TacticalBrit

Gibraltár egyébként nem először tűnik fel a Battlefield széria történetében. Annak idején ugyanis a Battlefield 2142-ben már ábrázolták egyszer ezt a régiót, ami elhelyezkedése miatt a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán, valamint Európa és Afrika egyik legjelentősebb kapuja volt az emberi civilizáció története során. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan festett ez a pálya a 2006-os játékban, itt egy játékmenet videó, amit a YouTube-on találtunk róla:

Borítókép: Electronic Arts

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár