Megállíthatatlanul növekszik a Steam játékosbázisa, újabb rekord született

Megállíthatatlanul növekszik a Steam játékosbázisa, újabb rekord született

Közel négy Magyarországnyi felhasználó játszott egyszerre.

A PC-sek körében ha játékról van szó, akkor a legtöbbüknek ez a fogalom mára nagyban összeforrt a Valve Software platformjával, a Steammel. Ezen a helyen érhető el a legtöbb videójáték, ráadásul folyamatosan jelentős akciókba botolhatunk, ami csak egy újabb érv az igénybevételére. Ahogy haladunk előre az időben, és folyamatosan jelennek meg a vetélytársak – mint például az Epic Games –, nemhogy csökkenne a népszerűsége, hanem rekordot rekordra halmoz. A minap például eddig soha nem látott mennyiségű egyidejű felhasználó játszott a Steam keresztül.

A Steam a 2001-es debütálása óta töretlenül sikeres, azonban mostanában mintha még nagyobb növekedésbe kezdett volna. A 2023-as évet már rögtön egy hatalmas mérföldkővel kezdte, ugyanis 33 millió egyidejű játékost volt képes felmutatni, ezt pedig idén augusztus végén, a Black Myth: Wukong debütálását követően sikerült überelnie – 37 258 432 online lévő játékossal. Nem kellett azonban sokat várni, hogy ez a rekord is a múlté legyen, mivel a minap 38 367 277 felhasználót számolhattunk a SteamDB szerint – ez az oldal összesíti a Steames statisztikákat.

Ez azért is hatalmas szám, hiszen jelenleg nem volt olyan új húzócím, mint az augusztusi esetnél megjelent Black Myth: Wukong. A legtöbben a Counter-Strike 2-t pörgették – 1,5 millióan – de a PUBG-vel és a Dota 2-vel is rengetegen ütötték el az idejüket – 800 ezren játszottak mindkettővel. Mindezek fényében csak idő kérdése, hogy meglegyen a bűvös 40 millió, ami ilyen ütemű növekedés mellett már idén megtörténhet.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár