Hans Zimmer epikus dallamaira tolhatjuk a Dragon Age The Veilguardot

Hans Zimmer epikus dallamaira tolhatjuk a Dragon Age The Veilguardot

Nem számítottunk rá, hogy egy annyira legendás zeneszerző, mint Hans Zimmer szerezheti a Dragon Age: The Veilguard főcímdalát.

Az elmúlt hetekben egy rakás előzetes vélemény jelent meg a Dragon Age: The Veilguardól, a BioWare következő nagyszabású RPG-jéről. Ezek alapján pedig bőven van ok az izgatottságra, pláne, ha valaki már tíz éve vár erre a játékra. Ami különösen örömteli, hogy mindezt annak ellenére mondták többen is, hogy eddig a játékosokhoz hasonlóan az elmondásuk alapján őket is megosztotta az, amit a BioWare mutogatott a The Veilguardból.

Az viszont aligha fog bárkinek is rossz szájízet hagyni, hogy az új Dragon Age zenéjét nem más, mint Hans Zimmer és Lorne Balfe szerezték. Zimmer többek között olyan legendás filmek zenéit hozta össze a több mint 30 éve tartó karrierje alatt, mint Az oroszlánkirály, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai franchise, az Eredet, a Csillagok között vagy a Dűne 1-2. Mindenki ismeri, mindenki tudja, hogy mire számíthat tőle.

Balfe ugyan a fiatalabb generációhoz tartozik, de már van pár zseniális filmzene a háta mögött. Például az utóbbi két Mission: Impossible-ben ügyesen újította fel a már bevált szólamokat (az Utóhatás parkouros üldözős jelenetének zenéje személyes kedvencem), de Christopher McQuarrie-n túl dolgozott már Michael Bay, Chris McKay, Adil El Arbi és Bilall Fallah, valamint Mikael Håfström rendezőkkel is. Illetve Balfétől nem állnak távol a játékok sem, neki köszönhetjük többek között az Assassin's Creed: Revelations, az Assassin's Creed III, a Crysis 2 és a Call of Duty: Modern Warfare 2 muzsikáit is.

Ilyen rezümék után egyértelmű volt, hogy a Dragon Age: The Veilguard zenéjét sem fogjuk áttekerni / elnyomni, ha felcsendül. És végighallgatva a több mint 6 perces főcímdalt, most már biztosak vagyunk benne, hogy a közel 100 órás végigjátszásból legalább 50-et ennek a hallgatásával fogunk tölteni:

Borítókép: BioWare

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár