Sok százezer játékossal indult az idei év egyik legjobban várt MMO-ja

Sok százezer játékossal indult az idei év egyik legjobban várt MMO-ja

Egy ideig minden bizonnyal ez lesz most a sláger.

Sok évnyi fejlesztés után végre célba ért az Amazon Game Stuidos legújabb MMO-ja, a Throne and Liberty. Habár már szeptember 27-én kezdetét vette a játék korai hozzáférésű verziója, azt csak a fizetős ügyfelek próbálhatták ki, és a mai startal vált ingyenesen hozzáférhetővé. Az Amazon a korábbi években már két szintén ebbe a kategóriába tartozó játékot is kiadott a New World és a Lost Ark személyében, azonban azok a szuper debütálást követően viszonylag hamar elvesztettek játékosbázisuk túlnyomó részét, így most minden reménységük a Throne and Libertyben van.

A Throne and Liberty egy dinamikusan változó térképpel rendelkező nyílt világú MMO, melyben választható karakterosztályok helyett, a különböző fegyverek biztosítják számunkra a képességeket, és a hatalmas szabadságot. A korai hozzáférésű verzió egész jól indult, azonban kisebb szerverproblémák nehezítették meg a játékosok életét. Ekkor 56 910 egyidejű játékosnál volt mérhető a csúcs. Most, a cikk írásának a pillanatában – pár órával az indulást követően – már 281 849 felhasználó van online, és ez a szám folyamatosan növekszik – érdemes lesz ezt holnap összehasonlítani a New World első napon elért egyidejű 913 634 és a Lost Ark 1 325 305 játékosával.

A játék egyelőre szuper ígéretesnek tűnik, azonban a múltból kiindulva nem érdemes előre inni a medve bőrére. Biztosan hetekbe, de inkább hónapokba fog telni, hogy körvonalazódjon, pontosan mire is számíthatunk az Amazon játékától a jövőben, és képes lesz-e fenntartani a közösség érdeklődését.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár