Olyan funkció került be a Fortnite-ba, mellyel a szülők korlátozhatják gyerekük játékidejét

Olyan funkció került be a Fortnite-ba, mellyel a szülők korlátozhatják gyerekük játékidejét

Ezzel új korszak kezdődhet a fiatalok számára.

Tegnap megérkezett a 31.30-as Fortnite frissítés, ami habár nem hozott túl sok újdonságot, számos a hétvége folyamán várható tartalomról rántotta le a leplet. Ahogy arra számítani lehetett, szombaton megrendezésre kerül egy mini-event, ami a Felkészülés Doomra" nevet viseli, valamint Shaquille O'Neal Icon Series skint kap, ráadásul rögtön kettőt – további kozmetikai elemek és egy izgalmas emote is érkezik vele. Mindemellett bekerült egy kevésbé feltűnő, azonban annál hasznosabb funkció is az Epic Games játékába, melynek leginkább a szülők örülhetnek.

Az Epic többek között időkorlát-vezérlőt adott hozzá a Fortnite-hoz az Unreal Editor segítségével, melynek köszönhetően a szülők mostantól megakadályozhatják a gyermekeiket abban, hogy végtelen mennyiségű időt töltsenek a játékkal. Ezáltal apa és anya eldöntheti, hogy a gyerkőc hány órát pörgesse a Fortnite-ot , aki 30 perccel a megszabott korlát elérése előtt figyelmeztetést kap, annak lejártakor pedig már képtelen lesz játszani. Ezenfelül lehetőség van korlátozni a hang-és normál csevegést, valamint a vásárlási beállításokat is – így talán kevesebb olyan eset lesz, hogy a játékosok elköltik az őseik pénzét.

Az utóbbi években, de az utóbbi hónapokban még inkább hatalmas figyelem összpontosul a videójátékokra a szülők részéről is, és folyamatosan előtérbe kerül a függőség kérdése. Ez az újítás szülők tízmillióit nyugtathatja meg, és érezteti velük, hogy könnyedén kontrollálhatják a dolgokat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár