A Sony már most retteg a Red Dead Redemption 1 PC-s portjának megjelenésétől

A Sony már most retteg a Red Dead Redemption 1 PC-s portjának megjelenésétől

Nagyon szerencsétlenül jött ki a két gigászi cím megjelenési dátuma, és mivel csak két nap különbség van köztük, a Sony játéka minden bizonnyal alig érdekel majd valakit.

Amit már évek óta szerettünk volna, az végre megvalósul, ámbár érdekes körülmények között történik mindez. Ebben a hónapban megkapjuk a Red Dead Redemption első részét PC-re is, és nem véletlenül lettünk izgatottak, sok másik rajongóval együtt – közben a PC-s követelményekre is fény derült. Október végét érdemes árgus szemekkel figyelni, mert a Sony is ekkorra időzítette a nagy visszhangot kiváltó Horizon Zero Dawn Remastered verzióját is.

Mindössze két nap eltéréssel jelenik meg ez a két frenetikus alkotás, és mivel a Red Dead Redemption október 29-én debütál, alighanem a Horizonnak esélye sem lesz vetélytársával szemben. A Rockstar tehát ügyesen beleköpött a Sony levesébe, bár valószínűleg nem direkt jelentették be erre a napra, mindenesetre eléggé derült égből villámcsapásként ért minket is a leleplező videó.

Bár az RDR-t semmilyen módon nem remasterelték vagy alkották újra, a Rockstar Games legalább hozzácsapja az Undead Nightmare DLC-t is a csomaghoz. Azért nem teljesen ugyanazt kapjuk, mint 2010-ben, mert a port bővül néhány PC-specifikus funkcióval, amelyek remélhetőleg fokozzák majd a játékélményt. Ezek közé tartozik a natív 4k felbontás, az Ultrawide és Super Ultrawide monitorok támogatása, hogy csak párat említsünk. Eközben a Sony eltávolította az Epic Games Store-ból az eredeti Horizon első részét, és elég borsos áron adja a Remastered verziót.

Akadnak azért olyanok is, akik csalódtak ebben a portban, mert pont egy remaket vártak volna, és így egy szinten lehetne a Red Dead Redemption 2. részének PC-s változatával. Na és persze egy csendes kisebbség csak hallkan jegyzi meg, hogy őket aztán nem érdekli ez az új PC-s port, mert inkább a GTA VI-ot szeretnék már helyette kézhez kapni.

Ezeket az embereket figyelmen kívül hagyva azonban ez egy remek hír, és ha egy ideje nem játszottál már a Red Dead Redemptionnel, akkor érdemes lesz újra elővenni, a Sonynak meg már előre főhet a feje, hogy rajtuk marad sok Horizon Zero Dawn Remastered kópia – persze ez a digitális világban csak átvitt értelemben értendő.

Kövess Minket!



Gamer szótár