Volt idő, amikor a Blizzard a Warcraft Minecrafton dolgozott

Volt idő, amikor a Blizzard a Warcraft Minecrafton dolgozott

Sok Warcraft játéknak tudnánk örülni, de az nem biztos, hogy ez a projekt ilyen lett volna.

Neked mik a kedvenc játékaid? Szerinted mik a világ legjobb és legnépszerűbb játékai? Mindkét kérdésre órákig lehetne sorolni a választ, az viszont biztos, hogy a Minecraft és a World of Warcraft sokak listáján szerepelne. Két korszakalkotó, a mai napig fantasztikus, gyakorlatilag végeláthatatlan játékról beszélünk, amiken mára már egy egész generáció nőtt fel és valószínűleg még több generációnyi gamer kerül majd ki a Minecraft és WoW szerverekről. Sőt, újabban már azt milliók várhatják, hogy a Minecraftról készült mozifilmet láthassák, hiszen nem csalás és nem ámítás, jön a Minecraft mozi, bár az első előzetes alapján... hagyjuk is.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon a Minecraft film fel tud-e majd érni a játék sikereihez, mert az biztos, hogy a Minecraft minden idők egyik legsikeresebb videójátéka. Olyannyira, hogy a játék sikere még az olyan ipari óriásokat is megrészegítették, mint az orkok és emberek háborújából élő Blizzard.

Jason Schreier frissen megjelent könyvéből rengeteg mindeddig nem ismert sztorit megismerhettünk a gamervilágról. Például azt is, hogy a Blizzard évekig dolgozott a saját Minecraft játékán, egy olyan Minecraft klónon, ami a Warcraft világba kalauzolta volna a játékost. Részletek persze nem derültek ki a játékról, annyit viszont leírt a könyvében, hogy a Project Avalon névre hallgató játék több évig, 2-3 évig készült olyan fejlesztők vezetésével, akik korábban a Diablo 3-on és a Left 4 Dead-en dolgoztak. Végül nem ért révbe a projekt, 2015 környékén kukázta azt a Blizzard és mivel ma már a WoW és a Minecraft is a Microsoft tulajdonában áll, valószínűleg soha nem láthatjuk majd a két világ fúzióját. Hiszen miért is akarná egyik termékét kinyírni a Microsoft egy másikkal?

Kövess Minket!



Gamer szótár