Az Én, a robot rendezője szerint Elon Musk a filmjéből nyúlta le az ötleteit

Az Én, a robot rendezője szerint Elon Musk a filmjéből nyúlta le az ötleteit

Elon Musk az Én, a robot című sci-fiből inspirálódhatott? 

Szó se róla, Elon Musk kedveli a futurisztikus műfajt, a Tesla legutóbbi nagy eseményén pedig két jövőbemutató járművet is bemutatott, valamint a cég híres-neves humanoidja, Optimus robot is kilépett a rivaldafénybe – egészen pontosan több mint egy tucat Optimus sorjázott ki a meglepett nézők soraiba. A kaliforniai eseményen egy kétfelé nyíló, sirályszárnyas robottaxi (Cybercap) mutatkozott be, amely se pedálokat, se kormánykereket nem kapott, valamint egy önvezető kisbusz (Robovan) is megjelent a színen, amely állítólag 20 ember szállítására is alkalmas lehet. Musk a hangzatos We, Robot címet adta az eseménynek, ami erőteljes utalás az I, Robot (magyarul Én, a robot) című sci-fi klasszikusra, könnyen meglehet azonban, hogy nem csak címében emlékeztet a Tesla rendezvénye Isaac Asimov kultregényére és az abból készült filmre.

Hé, Elon, visszakaphatom a terveimet?” – írta Alex Proyas, az Én, a robot című film rendezője az X-en. Az eredeti A holló és az Asimov-regény alapján készült sci-fi direktora egy olyan bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, amely párhuzamot állít az Optimus és a film robotjai, valamint a két, frissen bejelentett Cybervan/Cybercap és az Én, a robotban látott járművek között.

A 2004-ben bemutatott, Will Smith főszereplésével készült film Asimov 1950-ben megjelent, azonos című novelláskötetén alapul. A történet 2035-ben, Chicagóban játszódik, a cselekmény pedig egy nyomozót (Smith) követ, aki egy rejtélyes gyilkossági ügyben vizsgálódik, amit a jelek szerint a robotrendőrség egyik tagja, Sonny (Alan Tudyk) követett el.

Borítókép forrása: 20th Century Fox

Kövess Minket!



Gamer szótár