Tengernyi játékkal tehetsz egy ingyenes próbakört, hála a Steam Jövő Fesztnek

Tengernyi játékkal tehetsz egy ingyenes próbakört, hála a Steam Jövő Fesztnek

A magyar fejlesztésű Mandragórától kezdve a legújabb cicás játékon át egy különös GTA-klónig mindenki talál magának valamit a Steam Jövő Feszten.

Ismét visszatért a Steam Jövő Feszt (angolul Steam Next Fest), a Valve rendszeres eseménye, ahol a következő időszak izgalmas indie játékait próbálhatjuk ki még azelőtt, hogy megjelennének, ezzel is segítve a fejlesztők munkáját. Szokás szerint ezúttal is több ezer demó vár az érdeklődőkre a platformon, de nem árt sietni, ugyanis a Jövő Feszt csak október 21. 19 óráig tart magyar idő szerint.

A legutóbbi alkalommal is számtalan izgalmas projektet fedezhettek fel a játékosok a Valve kezdeményezésének hála, és ez bizony most sem lesz másképp. Elég csak a magyar fejlesztésű Mandragorára gondolni, ami természetesen része a Steam Jövő Fesztnek, és így akár Te is kipróbálhatod a demóját. A Primal Game Studio azt reméli, hogy most még több ember figyelmét kelthetik fel a 2,5D-s Soulslike és Metroidvania stílusú akció-RPG-jükkel, és a visszajelzések alapján sikerül a hamarosan esedékes rajtra tökéletesíteni a programot. Arról nem is beszélve, hogy minden letöltés segít nekik nagyobb nyilvánosság elé kerülni a Jövő Feszt dedikált oldalain, listáin, vagyis nem csak a játék polírozásába, de akár jövőbeli sikerébe is beleszólhatsz most.

Természetesen nem ők az egyetlenek, akik a figyelmedért versengenek. A The Precinct nevű GTA-klón szintén része a Steam Jövő Fesztnek, erre is érdemes lehet vetni egy pillantást. De aki inkább klasszikusabb lövöldözésre vágyik, az sem marad most hoppon, hiszen a Delta Force is ingyen kipróbálható. A horrorjátékok szerelmeseinek a Fractured Mindot tudnánk javasolni, míg a partijátékok kedvelői a War Jobban bokszolhatnak egyet, hogy eldöntsék, melyik munka végzői a legerősebbek a világon. A környezetvédőknek és a nyugalomra vágyóknak kihagyhatatlan a Spilled!, amiben az óceánt kell megtisztítani a szeméttől. A macskarajongóknak pedig a Stars in the Trash nevű kalandjáték nyújthat némi örömet. Persze még mindig csak a felszínt kapargatjuk, szóval ha ezek nem nyerik el a tetszésed, akkor ITT kereshetsz magadnak valami testhezállóbbat – szinte garantált, hogy találni fogsz valamit a hatalmas kínálatban.

Borítókép: Primal Game Studio

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár