Az Epic Games vezérigazgatója felfedte a cég anyagi helyzetét

Az Epic Games vezérigazgatója felfedte a cég anyagi helyzetét

Úgy tűnik, hogy véget ért az ínséges időszak, és ismét dübörög a vállalat.

A minap került megrendezésre a Unreal Fest 2024, mely során Tim Sweeney – az Epic Games vezérigazgatója – is színpadra lépett, és a tavalyi eseményen elhangzottakkal ellentétben, most fantasztikus híreket osztott meg a jelenlévőkkel. Az egész videójáték-ipar nehéz éveken van túl, mely következtében tömeges elbocsátásoknak és számos stúdió bezárásának lehettünk szemtanúi, de úgy tűnik, hogy a vállalatok egy része kezd talpra állni, és közéjük tartozik az Epic Games is.

A vezérigazgató a beszéde során kifejtette, hogy több évnyi hullámzás, és a múltban felbukkant komoly mélypontok után, a cég végre stabil anyagi állapotba került, mely elsősorban a Fortnite rendkívüli sikerének, és az Epic Games Store rekordteljesítményének köszönhető – 2023 során az Epic kénytelen volt elbocsátani közel 1000 alkalmazottat, valamint több százmillió dollárt kellett fordítaniuk különböző bírósági ügyekre.

„A tavalyi Unreal Fest szomorú hírrel kezdődött. A cégnek rendbe kellett hoznia a pénzügyeit, és ezért volt néhány jelentős elbocsátásunk. Az elmúlt évet az újjáépítéssel töltöttük, és minden fronton masszívan teljesítettünk. Örömmel jelenthetem most, hogy a cég pénzügyileg stabil, és hogy a Fortnite és az Epic Games Store új rekordokat döntött a párhuzamosság és a siker terén. A Fortnite a legutóbbi ünnep során elérte a 110 millió havi aktív felhasználót, ami minden idők csúcsa." – mondta Sweeney.

A Fortnite rekordja az OG évadban rejlett, mely tömegeket vonzott a Battle Royale-hoz, míg az Epic Games Store pedig jelentős bevételnövekedést ért el, mellyel 1,25 milliárd dollárt hozott a konyhára tavaly. Ezek közül egyik sem különösebben meglepő teljesítmény, hiszen a fejlesztők megállíthatatlanul dolgoznak azon, hogy fenntartsák a Fortnite játékosok figyelmét, az Epic Store pedig rendkívül innovatív, és heti rendszerességgel ingyenes játékokkal kedveskedik az oda látogatóknak, ami mindenki számára egy kihagyhatatlan ajánlat. Ha így folytatják, és semmilyen váratlan esemény nem jön közbe, exponenciális növekedésre számíthatnak az elkövetkezendő években.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár