Napokkal a megjelenés előtt kiszivárgott több órányi anyag az Until Dawn Remake-ből

Napokkal a megjelenés előtt kiszivárgott több órányi anyag az Until Dawn Remake-ből

A szivárgásnak hála most mindenki eldöntheti magának, hogy mennyit ér az Until Dawn Remake.

Az Until Dawn 2015-ben magasra tette a lécet a horrorjátékok terén, hála az interaktív filmes élménynek, no meg a hollywoodi sztárokat felsorakoztató színészi gárdájának. Hayden Panettiere, Peter Stormare, Rami Malek, Brett Dalton, Meaghan Martin, Galadriel Stineman, Noah Fleiss, Nichole Bloom, Jordan Fisher, Antonella Lentini és Larry Fessenden alakításait a szakma és a gamerek is díjazták. És bár a mai napig páratlan élmény ez a cím, hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem kopott meg az évek alatt.

Ezért először még többen örömmel fogadták a tavaszi State of Playen, hogy a Supermassive Games játékát végre felújítja a Ballistic Moon. Azóta viszont valamivel keserűbbé vált a játékosok várakozása, hiszen mint kiderült, a Sony teljes árat fog kérni az új változatért, miközben alig valamivel lesz jobb, mint az eredeti volt. Egy szivárgásnak hála pedig mindenki eldöntheti magának most, hogy mennyit ér az Until Dawn Remake, ugyanis a Nikolai7PT nevű Twitch streamer tegnap közel három órán át közvetítette az egyébként csak október 4-én megjelenő programot és a VOD még mindig elérhető valamiért.

A felvétel egyébként futott egy kört az /r/GamingLeaksAndRumours subredditen is, ahol a felhasználók kritizálták az üzleti modellt. Egy /u/BARD3NGUNN nevű felhasználó például azt sérelmezte, hogy „ha a Horizon [Zero Dawn Remasteredben] a teljes grafikát átszabják, Dualsense funkciókat kap, 10 órányi motion capture-t újravesznek hozzá, hogy az átvezetők is megfeleljenek a modern sztenderdeknek, és mindezért 10 dollárt kérnek a játékosoktól [akiknek már megvan], akkor az Until Dawnnál is ugyanezt kellett volna tenniük.” Tegyük hozzá, a színészek miatt egy ekkora felújítás kivitelezhetetlen lett volna, a fejlesztők ezt már korábban megmagyarázták. Ennek ellenére az árszabás valóban meredeknek tűnik, ha összehasonlítjuk a két játékot és hogy melyikbe mennyi munkát tettek bele.

Az Until Dawn Remake október 4-én jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re 59,99 eurós áron. A játékból egyébként film is készül, amelyben néhány eredeti színész is feltűnik majd, de többnyire új szereplőgárdára kell számítani.

Borítókép: Ballistic Moon

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár