A Metro ágyba bújt a Fallouttal, és megszületett az Atomfall

A Metro ágyba bújt a Fallouttal, és megszületett az Atomfall

Nem egy hétköznapi posztapokaliptikus játékot kapunk a fejlesztők szerint.

Ha a zombik örökzöldek a virtuális világban, akkor a posztapokaliptikus történetek is másodvirágzásukat élik. Elég csak arra gondolni, hogy nem rég kijött a Fallout London, és hamarosan a S.T.A.L.K.E.R. 2. részét is megkapjuk, ha pedig ez még nem lenne elég, akkor most új 'rivális' is felbukkant a horizonton. A Rebellion közzétett egy ötperces játékmenet videót a legújabb alkotásukból, amely az Atomfall nevet viseli. Ennek a stúdiónak köszönhetjük korábbról a Sniper Elite és a Zombie Army szériákat. Az Atomfall viszont egy merőben más próbálkozás a csapattól, és a bemutató szerint ez a cím egy valós események által inspirált túlélő-akciójáték, a sztori pedig öt évvel az észak-angliai Windscale nukleáris katasztrófa után játszódik. A bátor kalandoroknak lehetőségük lesz felfedezni egy fiktív karanténzónát, eközben pedig minden használható nyersanyagot be kell gyűjteni, melyekből értékes dolgokat lehet gyártani. Lehet cserélgetni majd a világban megtalálható NPC-kel, de persze a vidék nagy része nem lesz barátságos, így a kőkemény harcok sem maradnak el. Utunk során bizarr karakterektől kezdve, belefuthatunk számtalan misztikumba, de ránk törhetnek gonosz szektákon át a kormány emberei is.

Első ránézésre az Atomfalltól az embernek simán eszében juthat a Fallout London is, de egyébként nekem beugrott a Metro franchise is egyes helyszíneket látván. Mindenesetre talán azzal kiemelkedhet vetélytársai közül, hogy a játékot az 1950-es években történt valós események ihlették. Ugyanis nem éppen egy tipikus posztapokaliptikus alkotásról van szó. Itt ugyanis a játékoson és az általa barkácsolt eszközökön múlik a túlélése, de persze itt sem minden az, aminek látszik. Ha hihetünk az eddigi híreknek, akkor ebben a virtuális világban nagyfokú szabadsága lesz a bátor felfedezőknek, és a felszerelésük mellett a buksijukat használva bármilyen akadályt le tudnak győzni céljuk elérése érdekében. Az is lehetséges például, hogy mindenkit megöl valaki, ha úgy tartja kedve.

Az Atomfall 2025 márciusában jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series XS-re. Továbbá fontos információ, hogy már az első napon elérhető lesz az Xbox Game Pass kínálatában is.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár