S1mple a Falconsban felér egy időutazással a NAVI legsötétebb korszakába

S1mple a Falconsban felér egy időutazással a NAVI legsötétebb korszakába

Lejátszotta az első két meccsét a visszatérő s1mple, de a játéka csak arra volt jó, hogy megmutassa, mennyire gyenge is ez a Falcons valójában.

Legutoljára augusztus végén foglalkoztunk s1mple helyzetével. Akkor már majdnem egy éve a NAVI kispadján ült és nem igazán látszott, hogy hol és mikor térhet vissza, de az szinte kizárt volt, hogy még a Sanghaj Major előtt látni fogjuk őt. Aztán teltek-múltak a hetek és ismét bejelentkezett érte a Falcons egy három hónapos kölcsönajánlattal. Az ezúttal SunPayust váltó, ismét AWP-t ragadó ukrán játékos azonban csak tegnap lépett először a szerverre hivatalos meccsen, így a visszatéréséről nem nagyon lehetett eddig a pontig mit mondani azon túl, hogy folyamatban volt.

De most, hogy a CS:GO G.O.A.T.-ja újra aktív, valamint van a háta mögött két Bo3, már érdemes röviden elmerengeni a helyzetén. A s1mple-vel felvértezett Falcons a Thunderpick World Championship online tornáján debütált, a nagy kérdés pedig az volt, hogy az ukrán AWP-s képes lesz-e felérni a régi hírnevéhez a hosszú szünet után egy teljesen diszfunkcionális csapatban. Az első fordulóban egy igen kellemes ellenfél várt rájuk, a francia 3DMAX: ellenük azért egy Falconsnak nem szabadna megizzadnia még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy NiKo 2025 eleji érkezése miatt nagyjából senkinek sincs biztos helye a keretben.

A Falcons azonban mégis alulmúlta önmagát, pályát sem hozott a szériában. Igazából az egyetlen pozitívum az volt, hogy Nuke-on s1mple összehozott egy 2018-19-es NAVI-ra emlékeztető teljesítményt. CS2 meccsen ekkora 1v9-zést még nem láttunk, mert általában amikor ebben a játékban nagyon jól megy egy AWP-snek, akkor a többiek is nagyon kevésszer halnak meg és egyfolytában előnyös helyzetekbe kerülnek. Ezzel szemben itt dupreeh és Maden is csak golyófogónak volt jó, pont, mint a régi NAVI-ban Edward és Zeus. De legyünk jófejek: első meccs, mindenki azt várta, hogy nevessen a Falconson, nagy volt a nyomás, a 3DMAX összeszokottabb ötös, megesik a legjobbakkal is, stb., stb.

Mondjuk igen nehéz jófejnek lenni velük azután is, hogy később a Virtus.pro elleni kiesési rangadón eljátszották nagyjából ugyanezt. Pedig ez egy hasonlóan működésképtelen csapat, mint a Falcons, tehát minden adott volt, hogy egy szoros meccsen nyerjenek a szaúdi org képviselői. S1mple itt egy átlagosnál picivel jobb AWP-s teljesítményt hozott, volt pár erősebb köre, rajta nem múlott. De ez sem volt elég, mert a többiek szinte semmit sem tettek hozzá, így ismét kikaptak 0-2-re és kiestek a tornáról. Talán még Magisket lehetne mentegetni, mert az ő funkciójából adódik, hogy kevesebbet harcol a körök elején, közepén, cserében amikor ráfutnak, akkor kettőt rendszeresen elvisz CT-ben, ezzel lehozva a kört.

Tegnap viszont négy csapat négy meccset játszott a Thunderpicken, és amíg s1mple a csoportutolsó Falcons színeiben a negyedik legjobb játékos volt Lucky, Buzz és Ex3rcice mögött (pár évvel ezelőtt ezt a névsort látva az ukrán sztár lehet kiszaladt volna a világból – a szerk.), addig a többiek a sereghajtók között is sereghajtók voltak. Dupreeh 0,62-es vagy Maden 0,73-as ratingje négy pálya alatt, illetve a szemmel látható (vagy esetükben nem látható) teljesítmény már az a kategória, ami miatt a régi s1mple valószínűleg 15 percig káromkodna és közben 5km-es körzetben minden asztalt szétkaratézna. Az új s1mple, a kipihent s1mple viszont csak megvonta a vállát, mert tudja, hogy rajta nem múlott, a többiek meg gyanús, hogy itt sem lesznek a Major után, csak maguk alatt vágják a fát.

Tehát s1mple játéka egészen bíztató ahhoz képest, hogy egy éve nem játszott rendesen csapatban és versenyeken. Közel sem tökéletes még az ukrán AWP-s, gyakran követ el olyan hibákat, amik arról tanúskodnak, hogy nem látja át teljesen a CS:GO és a CS2 közötti különbségeket a meta szintjén. De egy ilyen kaliberű játékos számára ezek pár hét alatt pótolható hiányosságok, szóval nem szeretnénk túl sokat belelátni abba, ahogyan peekel vagy szögeket tart le s1mple. Az igazi megmérettetés a számára nem is ez a Thunderpick, hanem a hétvégi ESL Challenger Katowice lehet, ahol már LAN-on kell bizonyítania. Ha ott is hozza minimum azt, amit most, akkor ő már jó úton halad a várhatóan az RMR-en is Falcons mezt viselő játékos.

De ha másért nem, azért érdemes lehet követni majd a katowicei eseményt, hogy kiderüljön, elszakad-e a cérna s1mple-nél a csapattársai bénázásai miatt. Egy reverse-BOROS jelenetre sokan kapnának, ahol ő egyedül oszt ki mindenkit két pálya között a szünetben – ebben a Falconsban ennél nagyobb eredményre csapatszinten nem számíthat úgy sem.

Borítókép: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group

Kövess Minket!



Gamer szótár