Hiába várnak a Warhammer 40K Space Marine 2 játékosok erre a játékmódra

Hiába várnak a Warhammer 40K Space Marine 2 játékosok erre a játékmódra

„Ezt a játékmódot bonyolult implementálni és alapjaiban megváltoztatná az élményt” – mondta a Warhammer 40,000: Space Marine 2 rendezője a játékosok legnagyobb kéréséről.

A tartalom mennyisége miatt lehet fanyalogni, de a Warhammer 40,000: Space Marine 2 látszólag telitalálat lett a rajongók körében, mert minden más téren klappol. Még az a Henry Cavill is oda meg vissza van érte, aki közben lehet nem fogja tudni elkészíteni álmai Warhammer 40K sorozatát. A játékosok körében azonban gyakran felmerül, hogy a PvE és a PvP játékmódokkal operáló Space Marine 2 akkor lehetne igazán tökéletes, ha a fejlesztők bevezetnék a PvPvE-t is ezek mellett.

Nemrég a játék rendezője, Dmitry Grigorenko is megszólalt az ügyben, az MP1st-nek adott interjújában pedig egyszerre lesújtó, de elfogadható választ adott a közösségük PvPvE-s kérésére:

„A PvPvE a játékdizájn Szent Grálja. Egy rakás stúdió próbálja megtalálni és a többségük nem jár sikerrel. Az az igazság, hogy ez egy nagyon nagyon nehéz feladat. Papíron remekül hangzik, de amikor megpróbálod, rájössz, hogy nagyon bosszantó, amikor más játékosokkal harcolsz és közben hátbaszúr egy AI vezérelte ellenfél. Ezért van a legtöbb játékban az a megoldás, hogy a PvP és a PvE amennyire lehet, nem keresztezi egymást, például az AI ellenfelek a pálya egy területére vannak szorítva, stb. Ezt a játékmódot bonyolult implementálni és alapjaiban megváltoztatná az élményt, szóval attól tartok, hogy ez nincsen tervben.”

PvPvE tehát aligha lesz a Space Marine 2-ben, de a játék sikerét látva attól nem tartunk, hogy a Saber Interactive egyhamar lemondana a játék bővítgetéséről. Például készül a horda mód, amiben hullámokban támadó ellenfelek ellen kell helytállni – igaz, ennek a játékmódnak a bevezetése még odébb van.

Borítókép: Saber Interactive

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár