Van, ahol már 4 kategóriában is GOTY lett a Black Myth: Wukong

Van, ahol már 4 kategóriában is GOTY lett a Black Myth: Wukong

Ahogy az várható volt, megkezdte a díjak bezsebelését.

Számos kiváló címmel gazdagodtunk az év során, de vitathatatlanul a Game Science által fejlesztett Black Myth: Wukong okozta a legnagyobb meglepetést. A kínai fejlesztőknek sikerült viszonylag alacsony költségvetésből egy olyan játékot létrehozniuk, mely végül az egész világot beszippantotta, és minden korábbi single player projektet lenyomott a játékosszámával – a csúcsa 2 415 714 egyidejű felhasználó volt, de még mindig százezrek pörgetik napi szinten. Továbbá a játékosok visszajelzései is 95%-ban pozitívak, tehát nem csoda, hogy a legtöbben ezt az alkotást tartják legesélyesebbnek az év játéka díj megnyerésére. A Thaiföldön megrendezett Thailand Game Awards 2024 során sikerült is 4 kategóriában győzedelmeskednie.

A rendezvény folyamán a Black Myth: Wukong egyaránt győztesként került ki az év játéka, a legjobb akciójáték, a legjobb játékirány és a legjobb PC/konzoljáték kategóriákból is. Ugyanezen az eseményen az év legjobb sportjátéka az EA FC 24 lett, a legjobb RPG a Final Fantasy Rebirth, a legjobb Thai játék díját pedig a The Land Benauth Us húzta be sikeresen.

Habár ez még nem a nagy The Game Awards, a Game Science számára szuper visszajelzés az, hogy egyes helyeken már győztesként tekintenek a játékukra. Habár a Black Myth: Wukong nagy esélyesként indult a címért, a decemberben megrendezésre kerülő The Game Awardson még nincsen bebiztosítva az első helye, így van min izgulnia a fejlesztőknek.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár