Egy helyen már tuti nem lesz év játéka a Black Myth: Wukong

Egy helyen már tuti nem lesz év játéka a Black Myth: Wukong

Ha a Black Myth: Wukong kimaradt az év játéka cím versenyzői közül, akkor mi van a listán helyette?

Az augusztusban kiadott Black Myth: Wukong igen jó kritikai fogadtatásban részesült, és emellett jó nagy számban fogyott PlayStationre és PC-re egyaránt. Csak a Steamen közel 700 ezer értékelést kapott a program, ezek alapján pedig kiérdemelte a rendkívül pozitív plecsnit is a platformon. Bár a játék megjelenése óta folynak a viták arról, hogy miért nem lehet még Xbox Series X|S-en játszani, illetve a streamereknek kiküldött szabályok között is volt pár furcsább, úgy tűnik, ezek sem ártottak a programnak.

A Black Myth: Wukong így legalább az év játéka díjak jelöléseit megérdemelné, még ha egy Astro Bot mellett nem is rúghatna labdába a címért. Azonban nem mindenki ért ezzel egyet, mert a napokban bejelentett Golden Joysticks Awards 2024 például kihagyta a legfontosabb díj felhozatalából a kínai címet és csak a legjobb vizuális dizájn kategóriában jelölték azt. Remélhetőleg ez már nem egy Hogwarts Legacyhoz hasonló trend kezdete, amikor az egyik legtöbb példányban eladott, a játékosok által leginkább imádott programot mellőzik.

Persze a teljes képhez hozzátartozik, hogy ha a Wukong kimaradt, akkor mi van a listán helyette? A Golden Joysticks Awards idén kettébontotta az év játéka kategóriát, így a korábbi PC-s mellé most egy konzolos is bekerült. Ezek közül mindkettőből kimaradt a Wukong, pedig legalább az utóbbiban lehetett volna helye, amikor az üstökösként érkező, majd a Sony mohósága miatt pontosan úgy szétrobbanó Helldivers 2 is ott virít. A többi címmel már nehezebb lenne vitatkozni, ezek egyértelműen megérdemelték a jelöléseket: Dragon's Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Astro Bot, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Prince of Persia: The Lost Crown.

Egyébként nem a Black Myth: Wukong az egyetlen, ami kimaradt a GJA merítéséből, hiszen az ahhoz nagyon hasonló értékeléseket begyűjtő Stellar Blade-et sem jelölték. Persze ezt sem azért hiányolják a rajongók, mert kiütéses győzelmet arathatott volna egy év játéka kategóriában. De arról lehetne vitatkozni, hogy a Helldivers 2 helyett például ez is simán befért volna, ha már a Wukongot nem szerették volna jelölni semmiképp.

Borítókép: Game Science

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár