Magyar rajzok mutatják meg, hogy milyen jó is lehetett volna a nagyot bukott Star Wars: The Acolyte

Magyar rajzok mutatják meg, hogy milyen jó is lehetett volna a nagyot bukott Star Wars: The Acolyte

A The Acolyte-ért nem kár, de Darth Plagueis sztoriját nagyon szeretnénk látni.

Már a széria elindulása előtt is voltak olyan jelek, amik azt mutatták, hogy a Star Wars: The Acolyte bizony nem lesz álmaink sorozata, de én személy szerint akkor még hittem a showban. Sőt, még az első két rész után is azt mondtam, hogy van benne potenciál, utána viszont részről részre halványult el bennem a remény, az évad végére pedig oda jutottam, hogy egyszerűen ültem, fogtam a fejem és egyetlen kérdésem volt: Ezt miért kellett?! Végül nem csak nálam, de minden más nézőnél és a kritikusoknál is nagyot bukott a széria, amire óriási pénzeket költött el a Disney.

A sztori legszomorúbb része, hogy a produkció egyes résztvevői szerint pusztán azért húzták le a szériát, mert a Star Wars rajongók nem képesek elfogadni egy női főhőst. Nekik csak annyit mondanék, hogy Leia, Padmé, Ahsoka, Rey, Mon Mothma, Bo-Katan... senkinek sincs problémája a női Star Wars hősökkel, sem a korábbi produkciókban, sem a The Acolyte-ban.

Sokkal inkább van problémája a nézőknek a gagyi karakterekkel, az amatőr szövegkönyvvel, a semmitmondó és unalmas sztorival. A teljes első évad egyetlen érdekes pillanata az volt, amikor néhány másodperc erejéig láthattunk egy rejtélyes karaktert, akiről hamar kiderült, hogy bizony Darth Plagueis. Valószínűleg rá épített volna a már soha el nem készülő 2. évad, ami különösen fáj, hiszen egy izgalmas és rettentően fontos karakterről van szó. Főleg akkor fáj a szívünk, ha megnézzük a szériához készült hivatalos koncepciórajzokat, amin maga Plagueis a bölcs látható.

Ugyanitt fontos elmesélnünk azt is, hogy a koncepciórajzokat bizony magyar kéz, Menyhei Szabolcs alkotta, akinek munkásságáról itt tudhattok meg többet. Reméljük, hogy egyszer még láthatjuk megvalósulni a terveit és láthatjuk még Darth Plagueis történetét, csak légyszi ne olyan amatőr formában, ahogy azt elkezdte felvezetni a The Acolyte.

A cikkben szereplő képek forrása: x.com/menyhei

Kövess Minket!



Gamer szótár